Yüksekdağ, partisinin il teşkilatı tarafından Van'da düzenlenen "Abdullah Öcalan'a Özgürlük" yürüyüşüne katıldı.

İkinisan Caddesi'nde bir araya geldiği partililerle Musa Anter Parkı'na kadar yürüyen Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, onurunu, özgürlüğünü, siyasi tutsaklarını baş tacı eden bir halkla 7 Haziran'da büyük bir zafer kazandıklarını söyledi.

"KÜRT ULUSAL BİRLİĞİ KURDUK"

Yüksekdağ, her yerde güçlerini birleştirip kendilerini bölmeye, parçalamaya çalışanlara karşı kürt ulusal birliğini kurduklarını bildirerek, bütün uluslardan, halklardan Türkiye toplumunun kardeşliğini, birliğini kurup ilerlediklerini ifade etti.

"Bizler bu güçlü adımlarla Türkiye'nin özgür, eşit ve adil geleceğine yürüyoruz" diyen Yüksekdağ, şöyle konuştu: "O geleceği hep birlikte kucaklıyoruz. Diktatörlükte ısrar edenlerin, Türkiye'ye savaşı dayatanların şu gerçeği çok iyi bilmesi gerekiyor. Bu halkın geleceğinde sadece kendi özgürlüğü değil, Sayın Abdullah Öcalan'ın da özgürlüğü vardır. Bunu çok iyi bilsinler. Sayın Abdullah Öcalan'a ve siyasi tutsaklara özürlüğün yolu, kapıları açılmadığı sürece Türkiye'de politik özgürlüklerden söz etmek mümkün değildir."

"ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN OY VERDİLER"

Türkiye'de Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 10 milyon insanın imza atarak, 6 milyon insanın da kendilerine oy vererek barışın ve çözümün önünün açılmasını istediğini savunan Yüksekdağ, "Milyonlarca insan Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne oy vermişken, barışa ve çözüme oy vermişken hiçbir siyasi iktidar ve kurulacak hiçbir koalisyon bu gerçeği görmezden gelemez" diye konuştu.