Gaziantep Medya Platformu Derneği (GAMEP) Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, ile AK PartiBüyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arasında sözlü tartışma yaşandı.

Tartışma öncesi törende konuşan Özdağ, Gaziantep'in büyük bir talihsizlik yaşadığını, bu talihsizlik hemen sınırında bir bölgesel iç savaşın yaşanması olduğunu söyledi.

Sınırda yaşananların bir Suriye bir iç savaşı olmadığını, bunun bir Ortadoğu iç savaşı  olduğunu ve bu iç savaşın dalgalarının her geçen gün sert bir şekilde Gaziantep'i, Şanlıurfa'yı, Kilis'i ve Hatay'ı vurduğunu savunan Özdağ, şunları kaydetti:

''Artık uluslararası basında Gaziantep'in de içinde bulunduğu bu dört şehir eksenine ne yazık ki Peşaver denmeye başladı, Afganistan-Pakistan arasındaki ana terör ve istikrarsızlık eksenine atıf yapılarak. Biz bu Suriye politikasının doğru olmadığını, sürdürülebilir olmadığını ve fanatik bir şekilde başka bir ülkede rejim değiştirme politikasının bedelinin Türkiye ve Gaziantep tarafından çok ağır bir şekilde ödendiğini görüyoruz. Bundan dolayı eğer bu topraklardan dünya markaları çıkacaksa Gaziantep'e ve Türkiye'ye istikrarın gelmesi gerekiyor. İstikrar ise akıllı bir dış politikayla ancak gerçekleşir.''

FATMA ŞAHİN'DEN YANIT

Başkan Şahin ise Suriye ile ilgili yaşanan süreçte kabine üyesi olduğunu hatırlattı.

Fatma Şahin, şöyle konuştu:

''Bu süreçte biz Suriye'nin iç barışı ve toprak bütünlüğü için çok ciddi mücadele ettik. Ortak bakanlar kurulu yapıldığı zaman diliminde 'Suriye'de anayasa değişikliği ve reformlar yapılsın' diye mücadele ettik. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları başkanıyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanken bana talimat verdi.'Suriyeli kadınlarımıza ve sivil topluma, değişimine dönüşümüne yardımcı olalım. Onlar bizim kardeşimiz' dedi ve Suriye bu hale gelmesin diye çok büyük mücadeleler verildi. Şimdi peki ben şunu soruyorum. Suriye, Lübnan, Mısır, Ürdün ne yaptı da Ortadoğu'da bu şekilde istikrarsızlık oldu? Getirip bütün politikaları iktidar politikalarını dış politikasıyla özdeşleştirmek ve ben bu şehrin şehreminiyim. Yüzde 92 bu şekilde düşünüyor diye toptancı bir anlayışı da ben kabul etmiyorum, kusura bakmayın. Böyle bir ödül töreninde de bu şekilde yorumlamanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Gelin o zaman masadan kaçacağınıza her şeye 'olmaz' diyeceğinize Suriye politikasını gelin birlikte çözelim. Genel başkanınız 'Alayına karşıyız' diye aynı gece konuşacağınıza masaya gelin. Madem böyle masaya gelin birlikte çözelim. Böyle bir şey olabilir mi? Bu millet 1 Kasım'da gerekli cevabı verecektir." 

Konuşmaların ardından törende Fatma Şahin'e ödül verildi. Şahin ve beraberindekiler daha sonra solundan ayrıldı.