Rusya’da Moskova Merkez Camii’nin açılışına katılacak olan Erdoğan daha sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Erdoğan-Putin görüşmesinde dört başlık yer alacakken en önemli madde ise Suriye olacak.

SÜRPRİZ PROJELER ÇIKABİLİR

Öte yandan önemli üst düzey kaynakların verdiği bilgilere göre, Erdoğan-Putin görüşmesinden iki ülke işbirliğine yönelik olumlu ve geleceği olan iyi şeyler her zaman çıkıyor. Bazen de sürpriz projelerin çıktığı görüşmede yine yeni bir sürprizin gündeme geleceği konuşuluyor.

Görüşmenin ana başlıkları şöyle:

TÜRK AKIMI: 1. Hattı 2016 sonunda açılması planlanan Türk Akımı görüşmelerinin dondurulduğu ve başlangıç tarihinin erteleneceği açıklanmıştı. İki liderin konuyu görüşmesi bekleniyor.

SURİYE: Rusya’nın; Suriye’ye asker, silah ve tank yardımları iddiaları gündeme gelecek. Erdoğan’ın rejime yardımın, Suriye’nin geleceğine katkıda bulunmayacağı görüşünü dile getireceği belirtiliyor.

IŞİD: Erdoğan Suriye-Türkiye sınırında arındırılmış bölge oluşturulmasını gündeme getirecek, IŞİD’le mücadelede uluslararası işbirliğinin önemini dile getirecek.

UKRAYNA: Ukrayna ve Kırım Tatarları da görüşmelerde önemli bir gündem başlığı olacak.