Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "şehit sayısının artmasında, bölgedeki paralelci polis ve askerin etkisi olduğunu, istihbarat paylaşımında sorun çıkardıklarını söyledi.

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

Hürriyet Gazetesi’nden Nuray Babacan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, TBMM Dışişleri ve AB Uyum komisyonları üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Alınan bölgeye göre Erdoğan, kahvaltıda terör ve dokunulmazlıklar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

PARALEL YAPININ ELEMANLARI İHANET İÇİNDE

Erdoğan, terörle mücadele için bölgede operasyonların kararlılıkla süreceğini belirterek, "Geri adım söz konusu olmaz. Son günlerde şehit sayısındaki artışın sebebi paralel yapıya yakın polis ve askerlerden kaynaklanıyor. İstihbarat zaafiyeti olabiliyor. Bunun nedeni de bu yapının elemanları. İstihbarat paylaşımında sorun çıkarıyorlar, yanıltıyorlar. Paralel’le mücadele bizim vazgeçilmezimizdir. Bu konuda en yakınım bile olsa taviz vermem. Mücadele bir aksaklık olursa, buna neden olanla ilgili gereğini yaparım" dedi.

"HALKA DÜRÜSTÇE SÖYLEMEK LAZIM"

Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili ise "Bölgede operasyonların bitiminden sonra yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda dikkatli olmak lazım. Bu büyük bir projedir. Kısa süre içinde bitmesi zor. O nedenle ’2 ayda şöyle olacak, bir ayda böyle olacak’ gibi değerlendirmelerden uzak durmak lazım. Tam anlamıyla bir kentsel dönüşüm bu kadar kısa süre içinde olmaz. Halka dürüstçe söylemek lazım. Bu altyapı-üstyapısıyla olacak. Van depreminde yapılanlar ortada. Bunların nasıl yapılacağı ne kadar zaman alacağı aşağı yukarı belli. Ona göre takvimlendirmek lazım" dedi.

Dokunulmazlıkların hepsinin kaldırılması konusunda AK Parti’nin getirdiği öneriyi doğru bulduğunun altını çizen Erdoğan, "Siyasetçiler bu yükü daha fazla sırtında taşımamalı. Risk alıp kaldırılması lazım. Anayasa değişikliği geldiğinde üzerinize düşeni yapın. Gizli oy olacağı için gire için gerekli önlemleri alın. Herkes doğru bilgilendirilsin" dedi.