Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ilk kez milletvekillerinin eğiliminin anket ile ölçüldüğü AK Parti Milletvekilleri İstişare Toplantısı'ndan çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı.
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti Milletvekilleri İstişare Toplantısı'nda vekillerin çok büyük bir bölümünün Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaşadığı kanunların vetosu ve atamalardaki sıkıntıları anlatıp "Sezer'den çok çektim" dedi.

Erdoğan, "Nefsi arzularıma göre karar vermeyeceğim, istişarede bulunacağım. Yukarı çıkarsam partide sorun olmaz. Partinin başında kalmaya devam edersem de millete, davamıza hizmet etmeye devam edeceğim. Bu dava meselesidir. Bu dava kıyamete kadar devam eder. Köşk'e çıkarsam da halkın Cumhurbaşkanı olurum, tam yetki kullanırım" dediği öğrenildi.

Erdoğan, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı'nın önemine işaret ederek partili Cumhurbaşkanı sistemine geçilmesi arzusunu yineledi.