Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Bugün 3 şehidimiz var. Allah'tan rahmet diliyorum. TSK'mızın başı sağolsun. Değerli kardeşlerim terörle olan mücadelemiz amansız devam edecek. Bunlardan en ufak bir rehavet, en ufak bir gevşeme olmayacak. Biz 78 milyonuyla biriz, iriyiz, diriyiz kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz. Kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkmasın. Terörle mücadele amansız şekilde sonuna kadar sürecek.

BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER

- Bu mücadelenin maalesef böyle bir bedeli de oluyor. Şimdi Türkiye çok farklı bir konumda nerede başladık nereye geldik. Türkiye artık gücü kıskanılan bir ülke. Türkiye'nin gücünü kıskanıyorlar ama gücünü de kimse test etmeye kalkmasın bedelini ağır öderler, ödeyecekler.

SONUNDA KAYBEDECEKLER

- Millet olarak herhalde biz birbirimizi daha iyi biliriz. Şu anda 78 milyonluk nüfusuyla kim ne derse desin biz biriz  ve tek milletiz. Kimse bize siyasi milliyetçilik yapmasın, siyasi ırkçılık yapmasın bunu yapanlar sonunda kaybedecekler. Bütün bunlarla beraber bu kardeşinizin bir ifadesi var. Şahsım üzerinde spekülasyonlar yapabilirler. Ama şunları bilmeleri lazım ben atamayla gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim. Ben milletimin oylarıyla gelmiş bir başbakanıyım. Halkımın verdiği yetkiyi de sonuna kadar kullanırım. Yetkimi de gayet iyi bilirim.