Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyanet Vakfı'nın uluslararası iyilik ödülleri töreninde konuştu. Kamerunlu 90 yaşındaki amcanın Diyanet İşleri Başkanı'yla anısını anlattı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

İnsan insanın merhemidir. Ödüllerimiz Sudan'ın7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb. Kahraman Mehmetçiğimiz İsmail Ertem, doktor Cemile Mahmut hanımefendi, Dr. Mads Gilbert, “Leyla’dan Sonra” Hareketi, Osman Gerem, Susan Carland'a teşekkür ediyorum. 

DİYANET VAKFI'NA TEŞEKKÜR

Onbinlerce öğrencimize verilen burslar, 86 tane yapılan imam-hatipler takdire şayan hizmetlerdir. 

Suriyeli kardeşlerimizin çocukları için eğitim olanakları sağlayan Türk Diyanet Vakfı'na özellikle teşekkür ediyorum. 

KAMERUNLU HEYETİN İSTEKLERİ

Bu dönemde çocuklarımıza, gençlerimize, genç kızlarımıza daha çok sahip çıkmalıyız. Yeni nesilleri yetiştirirken şer odaklarına karşı da azami ölçüde dikkatli olmalıyız. 

Kamerunlu bir heyet geliyor. Diyanet İşleri Başkanımızdan bir takım isteklerde bulunuyor. Başkanımız da sadece bir tanesini yapabilirim diyor. O da listeden sadece bir tanesini işaretliyor. Onda da şu yazıyor: Sarığınızla cübbenizle bizi ziyaret edin. diyor. çünkü siz gelirsiniz bizim sahipsiz olmadığımız anlaşılacak.

ŞİMDİ KUSSERİ SEFERİ TAMAMLANDI

Siz bilmezsiniz bunun anlamını diyor. O gün başkanımızı 30 bin kişi karşılıyor. 90 yaşında bir amca geliyor ve başkanımıza şunu diyor "Kusseri seferi şimdi tamamlandı." Sizin atalarınız ÇAD'a kadar geliyor 400 yıl sonra şimdi bu sefer tamamlandı diyor. 

Bundan daha büyük bir ödül olabilir mi? 

Vakıf anlayışının anlamı bu topraklardır. Bizim medeniyetimiz iyiliğin kurumsallaştığı bir vakıf medeniyetidir. 

"BİZ GÖNÜLLERİ FETHETMEYE GELDİK"

Bizim ecdadımız gittiği yerlere kılıcıyla gitmiştir ama gönülleri fethetmiştir. 

Herkesin petrol için gittiği Ortadoğu'ya biz demiryoluyla gittik. Afrika'ya gittiğimizde bize şunu dediler " Batı bizim elmasımız için geldi. Siz bize yardım için geldiniz." Biz de onlara bizi çabuk anlayın. Yoksa yine siz kaybedersiniz. 

İnsanlığın özlem duyduğu barış bizimle gelecektir. Dönüşüm sancısı çeken kardeş toplumlar gözünü ülkemize dikmiş bir rehberlik bekliyorlar. 

Batı ne yapıyor? Suriyeli mülteciyi almayız. Türkiye bize rakam versin diyorlar? Ne rakamı ya? Burada 3 milyon mülteci var. Bundan sonra da açık kapı politikasını uygulamaya devam edeceğiz. 

BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE DAEŞ PKK OLAMAZ

Kötü vasıtalarla iyi sonuçlar elde edemeyiz. Müslümanları terörist olarak göstermek isteyenlere karşı kendi değerlerimizle mücadele edeceğiz. Onlar masumları öldürebilir biz her zaman mazlumların yanında yer alacağız. 

Bizim medeniyetimizin olduğu yerde DAEŞ olamaz, Boko Haram olamaz. Bizim medeniyetimizin olduğu yerde PKK olamaz, YPG olamaz. 

İslam dünyası bugün mezhepçilik fitnesiyle uğraşıyorsa demek ki gerekli mücadeleyi veremiyoruz.