İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

TÜRGEV Türkiye'de en önemli markalardan biri haline gelmiştir. TÜRGEV'e saldırılardan üzüntü duyuyorum. Bunların gençlik diye eğitim diye bir derdi yok.

TÜRGEV'in ısrarla siyasi tartışmaların içine çekilmek istenmesinin sebebi, bu çatı altında yetişen gençlerin inançları, tarihleri, kültürleri, medeniyetleri konusunda elde edecekleri müktesebatlarıdır. Biz de işte tam da bu sebeple TÜRGEV'e sahip çıkıyor, güçlenmesini, hizmetlerinin yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Siyasi tartışmalar, yapılan hizmetleri gölgeleme gayretinin ürünüdür ve algı operasyonundan ibarettir.

''ATTIĞI HER ADIMDA YANINDAYIM''

Bu vakfın hayırlı bir niyetle ve hayırlı hizmetler için kurulduğunun, bugüne kadar da böyle çalıştığının en yakın şahidiyim. Bugüne kadar attığı her adımda, yaptığı her hizmette TÜRGEV'in yanındayım, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğim. Siyasi tartışmalar yapılan hizmetlerin gölgede bırakma çabasıdır. Bütün dikkatimizi eğitimde kalitenin yükseltilmesine vermek durumundayız. 

''ARZU ETTİĞİM YERDE DEĞİLİZ''

Eğitim alanındaki kapasite ve fiziki alt yapıdaki sorunları geride bırakmaya başladık. Maalesef bugün eğitimde geldiğimiz yer benim kesinlikle arzu ettiğim ve hayal ettiğim yer değildir. Bunun için daha çok gayret göstereceğiz.

Zihinlerle birlikte gönülleri de doyuran bir eğitim anlayışına ihtiyacımız var. Günümüzde çocukları ve gençleri ailesinden eğitim kurumlarından çok televizyon, internet, sosyal medya gibi iletişim araçları etkiliyor. Bu iletişim araçlarını da en etkili şekilde kullanarak yeniden aileyi ve kurumları güçlendirmeliyiz.

''EVLATLARIMIZ KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜN MÜZİĞİNİ DİNLEMELİ''

Aile ve eğitim kurumları tarafından boş bırakılan zihinler iletişim araçları vasıtasıyla süratla dolduruluyor. Çizgi fimlerinden, müzikten, bilgisayar oyunlarından başlayarak evlatlarımızın hayatı ve dünyayı öğrenmesine etkili olan tüm araçları kendi eğitim sürecimizin bir parçası haline dönüştürmeliyiz. 

Evlatlarımız popüler kültürün kendisine dayattığı değil kendi kültürümüzün müziğini dinlemeli.