Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 11. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın HDP'yi kastederek 1 Kasım için söyledikleri muhtarları coşku içinde ayağa kaldırdı. Muhtarlardan bazıları söz alarak konuyla ilgili düşüncelerini dile getirirken ayakta alkış uzun süre sürdü.

"MİLLETİM PRİM VERMEYECEK"

Erdoğan'ın, "İkinci bir bayrak tanımıyoruz. Dedim ya adamların afedersiniz o teröristlerin cesetlerine sardıkları paçavra belli. O işte özlemini duydukları kendilerine ait bayraklarıdır. Bir de diyor ki utanmadan, sıkılmadan 'bizim bayrakla sorunumuz yok.' Peki yaptığınız bu ne Hamburg'da yaptığınız ne  İşte ispatları ortada. Siz bu milleti aldatırız diye birkaç tane Türk bayrağı sallamakla bu milleti aldatamayacaksınız. 7 Haziran'da bunu başardınız ama 1 Kasım'da inanıyorum ki benim milletim buna prim vermeyecek" sözleri sonrası muhtarlar birer birer ayağa kalkarak uzun süre alkışladı.

Bir muhtar ise, "Bunlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Kanımızın son damlasına kadar her zaman yanınızdayız. Hep birlikte asker olacağız" dedi.