Her defasında kendisinin eleştirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Varsa işleri güçleri Erdoğan aşağı, Erdoğan yukarı. Ben bu seçime girmeyeceğim. Bu seçime partiler girecek. Türkiye'nin güçlenmesini bu dönemde hazmedemeyenler çıktı. Niye bu kadar bana sevdalı anlamadım. Çok garip. Yatıyor kalkıyor Erdoğan'da Erdoğan, Erdoğan'da Erdoğan" diye konuştu.

7 Haziran genel seçimleri sonrası süratle hükümet kurulması gerektiğini söylediğini belirten Erdoğan, Bahçeli ise 'hodri meydan erken seçim' diyordu hatırlatmasında bulundu.

"Bir hükümet kurulmuş da ben mi engel oldum?"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Her şeyden önce şunun bilinmesi lazım, Cumhurbaşkanı makamının görev alanı bellidir. Neyse bu görev alanı, ben o görev alanı içerisinde hareket ederim. Başbakanın da görev alanı bellidir. O da o görev alanı içerisinde hareket etmektedir, hareket eder. Bu süreçle ilgili şahsıma yöneltilen eleştirilerin hiçbiri de doğruyu yansıtmıyor. Ülkenin sorunlarının çözümü için milletin önüne doğru ve ikna edici çözümler koyamayanlar, yani gerçek manada siyaset yapamayanlar şahsımı hedef alarak, sorumluluktan kaçmaya çalışıyorlar. Varsa yoksa Erdoğan aşağı, Erdoğan yukarı. Seçime ben girmeyeceğim ki."

"Seçimlerin yenilenmesinin faturasını şahsıma çıkartanlar, kendi kabahatlerini gizlemenin peşindedirler" diyen Erdoğan, "Bir kez daha söylüyorum, Meclis'te güvenoyu alacak çoğunluğa sahip bir hükümet kurulmuş da ben mi buna engel oldum? Zaten böyle bir yetkim, böyle bir imkanım da yok. Ama milletin desteğini alarak kavuşamadıkları imkanları, şark kurnazlığıyla elde etmeye çalışanlara da kusura bakmasınlar geçit vermedim, vermem." ifadelerini kullandı.

"Terör eylemlerini masum gösterme çabasını kınıyorum"

Erdoğan, "Bugüne kadar ülkede huzur ve güven ortamının kökleşmesi konusunda üzerlerine düşen hiçbir şeyi yapmayanlar, şimdi çıkıp olayların sorumluluğunu devlete, hükümete ve şahsıma yıkmaya çalışıyorlar. Devleti, hükümeti ve şahsımı, ülkeyi çatışma iklimine sürüklemekle suçlayanlar, her gün güvenlik güçlerimize saldıran, yolları kesen, vandallık yapan terör örgütüne tek bir söz dahi söyleyemiyorlar. Daha dün Çözüm Süreci için adımlar atılırken, terör örgütüne 'Nasıl silah bırakırsınız, nasıl mücadeleden vazgeçersiniz' diyenler, bugün de devleti, hükümeti ve şahsımı savaş çıkarmakla itham ediyorlar." diye konuştu.

"Teröristlere çiçek çocuk, terör örgütüne hobi derneği muamelesi yapan hiç kimse bizim ve milletimizin gözünde masum değildir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi vatandaşlarının ayağına iğne batsa kıyameti kopartan batılı medya kuruluşlarının Türkiye'deki terör eylemlerini masum gösterme çabasını da huzurlarınızda kınıyorum, lanetliyorum" ifadelerini kullandı.