Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- HAK-İŞ'i sadece bir emekçi örgütü olarak görmedim. Geride kalan 40 yılda yaptıklarına baktığımızda işçi ve emekçilere yaptıklarına baktığımız zaman hakların savunuculuğunu yaptığını görüyoruz. Sadece emekli ve işçi mücadelesi değil, demokratik ve özgür, güçlü ülke mücadelesini de verdi.

HAK-İŞ'İN BÜYÜK PAYI VARDIR

- HAK-İŞ tam anlamıyla okul işlevi gördü. 12 Eylül 1980 darbesinden 28 Şubat'tan sapasağlam çıkabildiysek bunda HAK-İŞ'in büyük payı vardır. Başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ediyorum. 40 yıllık süreçte mücadelenin bayraktarlığını yapan arkadaşlarımız oldu. HAK-İŞ'in hiç tanınmayan 100 binlerce kahraman üzerinden ilerlediğini biliyoruz. Türkiye'yi bu noktalara taşıdıysak bu zafer ismi hiç anılmayan kardeşlerimizin zaferidir. Yeni Türkiye davası gönüllülük esasına dayandığı için isimsiz kardeşlerimizin hak kavgasıyla bu günlere taşınmıştır. 

ALLAH AŞKINA SORUYORUM...

- Çıkıp sağda solda pervasızca, edepsizce, ahlaksızca diktatör kavramını kullananlar var. Allah aşkına soruyorum, siz 28 Şubat'ta neredeydiniz, 12 Eylül'de neredeydiniz  12 Eylül'ün paşası cumhurbaşkanlığı yaparken bir kez olsun bu kelimeyi, bu kavramı kullanabildiniz mi  Gerçek diktatörlere bir kez olsun diktatör diyebildiniz mi  Diyemezler, diyemediler. Çünkü bunlar cennetmekan Sultan Abdülhamit Han'a diktatör diyenlerin adeta neslidir, onların devamıdır. Bunların kimlerle yürüdüklerini biz çok iyi biliyoruz. Ama biz milletle yürüdük milletle yürümeye devam edeceğiz. Biz akşam olduğunda çevresine bakıp bu neyi demiş diye soranlardan değiliz. Biz milletin için ne yaptın diye soranlardanız. Allah korusun eğer bu saldırılar karşısında korkarsak geri adım atarsak 40 yıllık emeğe bu davayı bu noktaya taşıyanlara ayıp ederiz, haksızlık ederiz, mahcubiyet yaşarız.

TABANI İBADET, ORTASI TİCARET, TAVANI İHANET

-Bunlar sırtını tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan paralel çetelere yaslayacaklar. Onlar her gün iftira atacaklar biz her gün onlara yanıt vereceğiz. Onlar sırtını paralel yapılara dayayacak ama biz sırtımızı önce Hak'ka sonra halka dayayıp yürüyeceğiz.

BU EYLEMİ ORTAK OLARAK PLANLAMIŞLAR

Gar'ın önünde yaşanan olay, terörün nasıl kolektif uygulandığını gösteren bir olaydır. Kalkıyorlar 'Burayı DAEŞ yaptı, bilmem kim yaptı'. Bu tamamen kolektif bir terör eylemidir. Burada DAEŞ de var, PKK da var, burada el Muhaberat da var, burada Suriye'nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır.

BİR MÜSLÜMAN OLARAK KANIMA DOKUNUYOR

- Birileri çıkıp alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimize ahlaksızca saldırdı. Hz. Peygambere edepsizce dil uzatan bir yönetimle benim Küt kardeşimin ne işi olabilir? Bir Müslüman olarak bu benim kanıma dokunuyor. Ben Kürt kardeşime hep gönül diliyle konuştu. Buradan diyorum ki kime oy verdiğinizi iyi düşünün, şimdi diyorum ki teröre teröriste karşı aranıza cesaretle mesafe koyun. Artık 'yeter' deyin.

BUNLARIN YAPTIKLARI HEP BALON ZATEN

- Paralel medya ile malum medya beraber iş tutular. Onlar bu 1., 2. ve Yavuz Sultan Selim köprüsüne hayır diyenlerin ta kendisidir. Mersin'den KKTC'ye borularla su ilettik. Başlıkları attılar. Bu su diyorlar ilk defa gitmiyor ki diyorlar. Doğru diyorlar doğru. Balonla gitti ama yolda balonları patladı. Bunların yaptıkları hep balon zaten.