Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kayseri'de katıldığı Kayseri Ticaret Odası 120. Onur Yılı etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

Milletin tercihlerinden çok korkuyorlar. Milli iradeden çekiniyorlar. Millete güvenseler başkanlık sisteminden korkmazlar. Bugün yeni anayasa konusunda olumsuz tavır alanları ortak özelliği milletin iradesinden korkmalarıdır.

Bölücü terör örgütünden, paralel devlet yapılanmasının hiçbir farkı yoktur.

'ELİNİZE DİLİNİZE DURSUN'

Devlet Kürtleri öldürüyor diyorlar. Elinize, dilinize dursun. Bunu diyenler 1128 sözde akademisyen. Hayatta o bölgelere gidip, bölge halkıyla görüştükleri yok. Biz kefenimizi giydik bu yola öyle çıktı. Bu ülkede bölücülük, ayrımcılık yok. Olmayacak. Biz tek milletiz. Devlet içinde devleti asla kabul edemeyiz. Buna karşı mücadeleyi veriyoruz ve vereceğiz. Bu toprakların içerisinde yer alanlar, bu hukuk devleti içinde yasalara uymak zorundadırlar. Kimse bu vatan toprakları üzerinde operasyon yapamaz. Yapan olursa bu milletin ta kendisini karşısında bulur."

Geçtiğimiz cuma günü yaşananları gördük. Diyarbakır'da bir okula karne günü bomba atıyorlar. Ey akademisyenler siz öğrenci yetiştirmiyor musunuz? Bu alçakların yanında nasıl duruyorsunuz? Siz nasıl akademisyensiniz? Aslında bunlar bir akademik bir terörün aktörleridir.

'MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN'

Biz ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimiz günden bu yana Türkiye'yi daha ileriye götürmenin çabası içinde olduk.

Milletimiz müsterih olsun, ne milletimizi böldüreceğiz ne de 2023 hedeflerimizden vazgeçeceğiz.