Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Müslümanları zalim diktatörler ile onlardan daha zalim terör örgütleri arasında seçim yapmaya zorlamak asla adil değildir” dedi. “İmam Hatip Gençlik Buluşması” programında konuşan Erdoğan, dünyada bütün oyunların, halkı Müslüman olan ülkelerde oynandığını belirterek şunları kaydetti: 
“Bakıyorsunuz, ‘Allahü ekber’ diye öldüren Müslüman. Aynı şekilde ‘Allahü ekber’ diye ölen de Müslüman. Böyle bir durum olabilir mi? 
Peygamber Efendimizin özellikle yasakladığı ırkçılık fitnesinin aradan geçen uzun asırlara rağmen halen etkili olduğunu görüyoruz. İnsanları tenlerinin renkleri, konuştukları dil, yaşadıkları bölge gibi sebeplerle ayrımcılığa maruz bırakan herkes ırkçılık illetinden muzdariptir. İslam ve terör kavramlarının yan yana kullanılıyor olması dahi Müslümanlar için utanç sebebidir. En büyük zararı kendi dininden olan insanlara veren sadece Müslüman insanları hedef alan terör örgütlerinin hepsi de bir proje ürünüdür, maşadır. DAEŞ, El Kaide, Boko Haram, El Şebab gibi taşeronlar Müslümanların sıkıntılarını ve hassasiyetlerini istismar ederek İslam’a karşı yürütülen kampanyalara malzeme üretiyorlar. Biz şunu biliyoruz ki; Müslümanın Müslümana kanı, canı, malı, ırzı, namusu haramdır. Müslümanları zalim diktatörler ile onlardan daha zalim terör örgütleri arasında seçim yapmaya zorlamak asla adil değildir. Son birkaç yüzyıldır dünyaya hakim olan düzen artık çatırdamaktadır. Üst üste yaşananlar yeni bir değişim dalgasının habercisidir.

Türkiye’de bir dönem inancından, tarihinden, kültüründen, bize ait tüm değerlerden uzak bir nesil yetiştirme projesi uygulandı. Bunun için eğitim sistemimiz alt üst edildi. İmam hatiplinin ayak bileklerine zincirler takıldı. ‘Katsayı uygulaması’ dediler, bununla beraber önünü kestiler. Kapılarına kilit vurulmak istenen imam hatipler bu ülkeye cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, belediye başkanı yetiştiren seçkin eğitim kurumlarına dönüştü. Yakın zamanda 28 Şubat döneminde 600 binden 60 bine indirilen imam hatipliler günümüzde kolejlerle yarışıyor.”
Erdoğan: Dünya düzeni  artık çatırdıyor