Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde özerklik açıklamalarında bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, ''Malum eş başkan, Rusya ziyareti sonrasında bir takım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eş başkanın yaptığı açık ve net olarak provokasyondur, ihanettir. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyen herkes boynunun ölçüsünü almıştır, bunlar da alacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bu ziyaretim öncesinde başta Selman, veliaht vekil Nayif ile gelişmeleri ele alma fırsatımız olacak. Enerji, güvenlik işbirliği, terörle mücadele, ekonomik meseleler gündemimizin en önemli başlıkları.

Biliyorsunuz Suudi Arabistan Suriye muhalefetini Riyad'da topladı ve önemli kararlar alındı. Bu süreçte Suudi Arabistan'la dayanışma ve istişare halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim amacımız başta Suriye olmak üzere tüm kriz bölgelerine kalıcı barışın tesisidir.

Bölgenin tarihini, sosyolojisini dikkate almadan atılan adımlar sadece zulüm olur. 400 bin masum insanı acımasızca, konvansiyonel kimyasal silahlarla katleden bir rejime destek verilerek bir yere gidilemez. Bunlara destek verenler de bu rejimin ortağı konumundadır. PYD YPG gibi terör örgütlerinin etnik temizlik faaliyetlerine göz yummak, sırf DAEŞ'le çatışıyor diye makbul görmek bölgedeki ateşin üzerine gitmektir. Bunlar görünürde çatışıyor, ancak asılda birbirine güç veren örgütlerdir.

TERÖR YOK OLANA KADAR DEVAM EDECEK

Suriye'deki son gelişmelerin, PKK terör örgütünün ülkemizin birliğine yönelik iştahını kabarttığını görüyoruz. YPG'nin hamleleri ülkemizdeki terör olaylarını daha iyi açıklıyor. Yurt içinde ve yurt dışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aşmış durumda. Terörü yok edene kadar kararlı bir şekilde mücadele devam edecektir.

DEMİRTAŞ'A: BU İHANETTİR

Bölücü örgütün siyasi tarafı, ağzındaki baklayı çıkarmıştır. Bu süreç maskelerin düştüğü süreçtir. Malum eş başkan, Rusya ziyareti sonrasında bir takım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eş başkanın yaptığı açık ve net olarak provokasyondur, ihanettir. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyen herkes boynunun ölçüsünü almıştır, bunlar da alacaktır.

Bu açıklamaların gerçek sebebini biliyoruz. Hendeklerde adım adım yok olan terör örgütüne suni teneffüs çabasıdır.Özerklik açıklamalarıyla ilgili Başsavcılıklarımız gerekli soruşturmayı başlatmışlardır.

PYD FIRAT'IN BATISINA GEÇTİ Mİ?

Bu konuyla ilgili olarak henüz Teşrin Barajı'ndan Batıya doğru geçtiklerine yönelik kesin bir haber söz konusu değil. Bu bazı kaynakların yapmış olduğu açıklamalardır. Cerablus'ta DAEŞ'e yönelik attığımız bir adım var. 1.Derecede DAEŞ'ten temizlemek. Ramadi'de DAEŞ oradan süpürüp atılması gibi diğer yerlerde de böyle olacaktır.

HDP BİLDİRGESİ

Halkın iradesi silahtan güçlüdür. Ama bunlar parlamentoya inanmış değiller. Bunlar bir taraftan Türkiyeliyiz demeye başladılar, ama Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı. Ele saz almakla, Nişantaşı'nda tur atmakla, Türkiye partisi olunmuyor. Türkiye partisi olabilmek için halkımızın değerlerine saygı duymak gerekiyor. Kandan beslenenlerin halkımızı sokağa dökmek suretiyle sadece 6-7 Ekim tarihlerinde eş başkanlarından bir tanesinin sokağa davetiyle malesef bir kısım Kürt kardeşim bu davete uydu ve 50 Kürt kardeşimiz öldü mü? öldü. Ölenler Kürt'tü, öldüren de Kürt'tü. Dün İspir'de bir Uzman Çavuşumuzun şehit olması neticesinde babasının haykırmasıyla, 'Ben de Kürt'üm, babam da Kürt' durumu görüyorsunuz. 

Zerre kadar parlamentonun içerisinde olduğunun farkında olsa ki henüz yeminini de yapmış değil, ve çok daha enteresan; ilginç olan o anayasamızın 14.maddesi bunların attığı bu adımlara karşı konulmuş bir maddedir. 

Okullara hastanelere olan saldırıları sonlarının geldiğinin akıbetidir. Esnaf kardeşlerimizin dükkanlarına yaptığı saldırılar. Kürt kardeşimizin temsilcisi değiller. 

Bu arada Demirtaş 4 gün önce yemin etmiş.