Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğa'ın hedefinde DAEŞ terör örgütü vardı.Zirvede yaptığı konuşmasında ''Hangi dinden olursa olsun hiçbir dine o dinin olumsuz kötü insan tipleri üzerinden yargılama yapamayız, yapmamalıyız.'' diyen Erdoğan, ''Ben mensubu olduğum ve şeref duyduğum dinimin içinden çıkan bu teröristleri lanetliyorum.'' dediÇeşitli ülkelerde Müslümanlara yönelik saldırı haberleri almaya başladıklarını da söyleyen Erdoğan, tüm dünya liderlerine de çağrıda bulundu.

KAPILARIMIZI KAPATAMAZDIK

Bugün Türkiye güvenlik kaygıları olan bölgenin hemenn yanında istikrarını sürdürmenin mücadelesini veriyor. Güney sınırlarımızda başlayan sıkıntılar tüm dünya için uzun vadeli sorunların da başlangıcına yol açacaktır. Biz 35 yıldır hep içimizde terörle mücadele ettik, şimdi de o mültecilere biz kapılarımızı açtık. Varil bombası altında olan o insanlara kapılarımızı kapatamazdık. Bunlara karşılık uluslararası toplum bu sorunu görmezden gelmekle kalmadı bu sorunun daha derinleşmesine yol açtı.

KÖTÜ TİPLER ÜZERİNDEN YARGILAYAMAYIZ

Paris'te gerçekleştirilen saldırılar bizi yeniden yeni bir yol ayrımına getirdi. İslam dinini gölgeleyen DAEŞ gibi bir terör örgütü var. Bu terör örgütü El Kaide'nin içinden türedi. Hangi dinden olursa olsun hiçbir dine o dinin olumsuz kötü insan tipleri üzerinden yargılama yapamayız, yapmamalıyız.

LANETLİYORUM


Ben mensubu olduğum ve şeref duyduğum dinimin içinden çıkan bu teröristleri lanetliyorum. Eğer bunu yapamazsak Ankara'da bizim kapımızı çalan yarın başka bir yerde başkasının kapısını da çalar. O yüzden bu tavrı ulusal bir mutabakat ile ele almalıyız. Bu mesele tüm dünyanın ortak sorunudur.

TÜM DÜNYA LİDERLERİNE ÇAĞRI 

Çeşitli ülkelerde Müslümanlara yönelik saldırı haberleri almaya başladık. Göçmenlere yönelik tutumun sertleşmesi insani dramı derinleştirir. Bu konuda dünyadaki tüm liderlerin toplumlarına sağduyu çağrısı yapmasını bekliyoruz. Ben Antalya'da gece saatlerinde açıklama yaptım ve sabaha kadar Hollande ile telefon görüşmesi yaptım. Niye o ülke ile dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek için...

ESED TERÖRÜ

Bölgemizde yaşanan terör olaylarının sebepleri en derin şekilde araştırılmalıdır. Bugün bu terörün sebebi 380 bin kişinin katili olan Esed terörürdür. Hala gitsin mi, gitmesin mi? bunu tartışmanın insanlığa ne tür bir mesaj olduğu görülmelidir.

ERDOĞAN'IN KARŞI ÇIKTIĞI TARTIŞMA

Bir önceki G20 zirvesinde kimyasal silahların kullanılıp kullanılmaması tartışılıyordu. Ben buna karşı çıktım. Konvansiyonel silahlar ile öldürülen 120 bin kişi var, ama kimyasal silah ile öldürülen 1500 kişi var. Burada kimyasal silah kullanımına ceza tartışılıyor. Peki bu silahları kim veriyor.

DAEŞ'İ ESED DESTEKLİYOR

Bugün bölgedeki tüm terör örgütleri, doğrudan veya dolaylı olarak Esed rejimine hizmet etmektedir. DAEŞ, Esed tarafından desteklenmektedir. Esed, şu anda DAEŞ'in petrolünü almakta ve paraya çevirmektedir. Bunu görmemek için kör olmak lazım. Bu açıkça ortada.

ESEN KÜRTLERE DÜŞMANDI

PYD'yi Esed desteklemektedir. Ama düne kadar oradaki Kürtlere Esed düşmandır. Suriye'deki Kürtlere kimlik kartını vermiyordu. Ama şimdi kuzu sarması oldular. DAEŞ ile bu örgüte aynı açıdan bakmayanlar teröre destek veriyordur. Bu örgütlerin İslam ile en küçük bir ilişkisi yoktur olmaz da