Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, YPG'ninFırat'ın batısına geçtiğine dair iddiaların sorulması üzerine "Oraya YPG’nin gelmesini izlemek bu kabul edilir bir şey değildir. Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt bandı oluşur, buna “evet” demek mümkün değildir." açıklamasında bulundu.

"BİZİM İÇİN RİSKTİR, GEREĞİ YAPILIR"

YPG'nin Fırat'ın batısına geçme durumuna dair bir bilgi almadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir şey varsa gereği yapılır. Bizim şu an orada Cerablus hedefimiz vardı. DAEŞ’ten orayı temizlemek. Alzas olayı bizim için risktir. Oraya YPG’nin gelmesini izlemek bu kabul edilir bir şey değildir. Bunun görüşmesini yapacağız, o zaman tamamiyle bizim güneyimizde, Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt bandı oluşur ki, buna “evet” demek mümkün değildir. Bir de orada malum bu Teşrin Barajı var. Yani, barajla alakalı olarak, ABD de orayı özellikle DAEŞ’ten korumak için bir adım attığını söyledi. Yani, YPG’yi orada eğer kara gücü olarak kullandığını mı anlatmak istiyor, onu bilemiyorum. Ama biz kendilerine şunu söyledik. Yani, orayla aynen diğer yerlerde yaptığımız, Mare, Hercele hattındaki işbirliğimiz neyse, oralarda da aynı işbirliği rahatlıkla yapılabilir. Bunu tabi kendilerine söyledik." açıklamasında bulundu.