Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Allah yolunda ölenlere öldürülenlere ölüler demeyin.

Teröre yönelik operasyonlarında Yozgatşehadet mertebesine ulaşarak 7'si asker 3'ü polis 10 kişiyi şehit verdi.

Buradan şehit olan Osman Berkaya kardeşimize rahmet, yakınlarına hemşehrilerine başsağlığı diliyorum.

Operasyonlarda ülke genelinde verdiğimiz şehit sayısı 300'ü geçti. Teröristlerin verdiği kayıplar bunun en az 10 katı. Şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Milletimiz bayrağımız vatanımız, devletimiz saldırı altındayken, 'haydi yavrum git ya gazi ol ya şehit diyerek' evlatlarını vazifeye gönderen tüm annelerin ellerinden öpüyorum.Siz ne zannediyorsunuz bu toprakları? Bu topraklar kuru bir toprak değildir. Burada şehitlerimizin kanı vardır. Onunla yoğrulmuştur.

''BU ÜMMETİ PARÇALADIN''

Ne paralel devlet ne bölücüler başarılı olacak. Bu ümmeti bu milleti parçaladın! Hala işin hakikatini bilmiyorlar.

Pensilvanya'dan beddua ediyor hangisi tutuyor? Tutmaz çünkü samimi değil.

Askerimizden köy korucusuna kadar sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

Devletin araç gereçleriyle çukurlar hendekler kazdılar. Burada 'Hendek sahipleri helak edildi' diyor ayette. Şimdi de hendek sahipleri helak ediliyor mu? Ne yaparlarsa yapsınlar, o hendekleri açanlar, orayı Kürt kardeşlerime zindan edenler bunun bedelini ödüyor ödeyecek. Sonuna kadar bu devam edecek. Çünkü biz bir şeye inanmışız. Ayette 'Muhakkak ki biz sana açık bir fetih verdik' diyor.

''BİZ TERÖRİSTİ YAKALADIK, BU BEYEFENDİLER SERBEST BIRAKTI''

Bunlar bölücü terör örgütüne Avrupa Konseyi'nin yanında çadır kurduruyorlar. Paçavralarını dalgalandırıyorlar. Ne oldu iki gün sonra? Alma mazlumun ahını, öyle. Yazık oldu o insanlara. Bu tür aciz yönetimler, Gaziantep'te biz yakaladık gönderdik. Beyefendiler teröristi kalktılar serbest bıraktılar. Hadi bakalım şimdi verin hesabını.