Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİM Genel Kurulu’nda konuştu. Koalisyon tartışmalarına değinen Erdoğan, "Siyasiler çözemiyorsa, millet çözecek tek merciidir" dedi.

 

- Türkiye'nin bir koalisyon hükümeti ile yönetilmesi kaçınılmaz. Temennimiz bir an önce hükümetin kurulması. Seçim sonrası ortaya çıkan bir tablo milletimizin takdiridir. Milletimiz bunu istiyorsa böyle olmalıdır. 28 Haziran'da TBMM Başkanı ve Divan'ın seçimi var. 

- Anayasada Cumhurbaşkanı'na hükümet kurulamaması halinde seçimlerin yenilenmesine karar vermek için tanınan 45 günlük süre Meclis Başkanlık Divanı'nın seçimiyle başlıyor. Böyle bir durumda ağustos ayının ortalarına kadar uzanan bir süreç söz konusu. Türkiye'nin böyle bir zaman kaybına tahammülü olmadığına inanıyorum. Bunun için koalisyon hükümetinin mümkün olan en kısa zamanda kurulmasını temenni ediyorum

- Birileri çıkıp Cumhurbaşkanı'nın haklarının anayasa kurallarına çekilsin diyor. Ben Anayasayı gayet iyi biliyorum ve o kurallar içindeyim. Anayasa'nın bana verdiği yetkiyi gayet iyi kullanmayı bilirim. Birilerinin talimatına ihtiyacım yok.

Türkiye'de siyasi istikrarla büyüme oranları arasında güçlü bir ilişki vardır. Ülkemizde hangi lider, hangi siyasetçi milletin desteğini en güçlü şekilde elde etmişse, onun döneminde Türkiye en yüksek ve sürekli büyüme oranını yakalamıştır