Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yad ederek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vefatının 77. yıldönümünde Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü tanzimle yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemalle birlikte tüm gazi ve şehitlerimize milletim adına bir kez daha minnettarlığımı ifade ediyorum" dedi.

"HALA BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Vatan mücadelesinde halen bedel ödendiğini söyleyen Erdoğan, "Vatanımızı çok ağır bedeller karşısında kurtarabilirdik. Çok şükür ki kurtarabildik. Bugün de vatanımızı korumak için bedel ödemeye devam ediyoruz. Şehit verdik, yaralılarımız var. Vatan olmanın bilinciyle bu evlatlarımız bu destanı bir kez daha yazıyorlar. Bu topraklar bizim vatanımız. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek millet diyorum. Bu dört ilke ülke ve millet olarak bizim geleceğimiz üzerinde kuracağımız dört sütundur. Bunların hiçbirinden taviz veremeyiz" diye konuştu.

"KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ OSMANLI'YI REDDEDEMEYİZ"

Türkiye'nin asil bir ecdadın devamı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Cumhuriyet'i savunurken, Osmanlı'yı ve Selçuklu'yu reddedemedeyiz. Biz kabile devleti değiliz. Son devletimiz cumhuriyete var gücümüzle sahip çıkacağız. Biz asil bir ecdadın devamı olan bir devletiz" dedi.

"REJİM ENDİŞELERİNİ GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARMALIYIZ"

Türkiye'nin rejim tartışmalarıyla yorulduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti 92 yıllık tarihinin en büyük başarılarını son 13 yılda hayata geçirmiştir. Peki bu dönemde Cumhuriyetimiz en küçük bir kayıp yaşadı mı  Bunu birileri bize ispatlasın, görelim. Öyle bir tehdide maruz kaldı mı  Öyleyse artık rejim endişelerini gündemimizden çıkarmalıyız. Bunları konuşarak birbirimizi yormaya gerek yok. Artık geleceğe kilitlenme zamanıdır, bunu başarmamız lazım. Uzun yıllar boyunca bu endişeyi kendisine siper ederek, ülkenin ve milletin adeta kanını, iliğini sömüren, milleti tahkir ederek vesayet düzenlerini sürdürmek isteyenlerin foyası ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.