Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Kudüs’te Harem-i Şerif’e yönelik ihlaller ve bölgedeki gelişmeler hakkında konuklardan bilgi aldı.

Tarabya’da kabul edilen milletvekillerinin Arap Değişim Hareketi Başkanı ve Meclis Başkan Vekili Ahmed Tıbi, Ortak Arap Listesi ve Toplumcu Parti Üyesi Cemal Zehalika, İslami Hareket Üyesi Taleb Ebu Arar, Değişim İçin Arap Partisi Genel Sekreteri Üsame Saadi’den oluştuğu belirtildi. Kabul sırasında, barış sürecinin, Filistinliler arası uzlaşının, Türkiye’nin Batı Şeria ve Gazze’deki yatırımlarının ve Filistinlilere yaptığı insani yardımların da konuşulduğu öğrenildi.

1948 Araplarının İsrail’de kendi hukuklarını, kendi benliklerini ve kimliklerini korumalarının önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsrail’in Kudüs’te Harem-i Şerif’e yönelik ihlallerinin kaygı verici olduğuna dikkati çektiği öğrenildi.

İsrail’in ihlallerini kınadıklarını belirten Erdoğan, uluslararası toplumun da bu konuda artık inisiyatif alması gerektiğini vurguladı. İsrail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa konusundaki politikalarında gözle görülür değişiklikler olduğuna, ihlallerin de bunun uzantısı olduğuna işaret eden Knesset üyesi konukların, başta Kudüs olmak üzere Filistin konusunda sergilediği duyarlılıktan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sundukları kaydedildi.