Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılan İmam Hatip Liselerinin isimlerini tek tek saydı. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler anlattı, şiirlerinden okudu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif'in cenazesini gören üniversite öğrencilerinin yakındaki bir işyerinden bayrak getirip tabutunu örttüğünü anlattığı anda salondaki bir grup "Tekbir Allahu Ekber" diye bağırdı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

Mehmet Akif ağlayan bir mazlum olmak yerine bir dava adamı olmayı tercih etmiştir. Buna karşı mülteci durumuna düşmekten kurtulamamıştır. 

CENAZESİNE DEVLET ERKANININ KATILMASI YASAKLANDI

Dünyada cenaze namazına devlet erkanının katılması yasaklanan belki de tek milli şairdir. Sevgili gençler, bakın bu milletin tarihinde neler olmuş neler... Düşünün bir istiklal şairine devlet erkanından kimse onun ölümünde uğurlamaya gelmiyor, gelemiyor. Nerelerden geçtik, hamdolsun şimdi neredeyiz.

Mehmet Akif Ersoy, bir istiklal ve istikbal aşığıydı. Onun tek umudu gençlikti. 

GENÇLERİMİZ BOZUK PARA NİYETİNE HARCANDI

Bu millet geçmişte çok acı yaşadı. Bu ülke en değerli sermayesini, yani gençlerini kışkırtmalara, provokasyonlara, kirli hesaplara kurban verdi. Bir dönem bu ülkenin gençleri, sağ-sol diye birbirine kurşun sıktı. Maalesef bu ülkenin kimi kandırılmış gençleri, Gezi olaylarında olduğu gibi sokaklarda, meydanlarda bir piyon gibi kullanıldı. Bu ülkenin Doğu ve Güneydoğu Anadolusundan binlerce genç, Kandil'de kurulan insan pazarında bozuk para niyetine harcandı.

ASLA VE KAT'A İZİN VERMEYİZ

Bul ülkede herhangi bir ameliyata, operasyona asla ve kat'a izin vermeyiz. Gençler unutmayın diklenmeyeceğiz ama dik duracağız.

Hiç endişeniz olmasın zira biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz başka eğilmek yok bize. 

ODTÜ YÖNETİCİLERİNE SESLENDİ

Utanmak yok sıkılmak yok ODTÜ'de namaz kılan gençlere saldırıyorlar. Ben oranın yöneticilerine sesleniyorum yeri gelince biz özgürlükçüyüz diyorlar. Ellerine geçirdikleri dokunulmazlık zırhını aleyhte kullanma gayreti içine girdiler. 

Bölgedeki belediyeler hendek kazmak yerine halka hizmet götürsün.