Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanKadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Hizmet Binası ile 2015- 2016 Eğitim- Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşmasından satır başları;

Bugün ayrı bir mutluluğu yaşıyorum. Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu Lisesi'nin yeni binası hayırlı olsun. Benim iki kızım da kız Anadolu imam hatip iken buradan mezun oldular. Şimdi 490 puanı duyduğu zaman farklı yere de giderdi cici kızımız. Gitmedi, nereye geldi buraya geldi. Cazibe çok önemli.

ONLARIN KARAKTERİNDE UTANMA DUYGUSU MAALESEF YOK

Bizi aşanları gördükçe mutlu oluyorum. Zaten mesele bu. Bunlar oldukça, devam ettikçe inanıyorum ki gelecek çok daha farklı olacak. Ülkemizdeki her güzel hizmet gibi bu okulu da dillerine dolayanlar, kendilerine rant devşirmeye çalışanlar oldu. Bugün aynı zamanda okulun arazisiyle ilgili pek çok ahlaksız iddiaları dile getirenlerin, hatta meclis gündemine kadar taşıyanların utanç günüdür. Ama biliyoruz ki onların karakterinde utanma duygusu maalesef yok.  Hamdolsun onlar bizim muhatabımız değil. Bizim muhatabımız işte buradaki pırıl pırıl gençlerimizdir. Önümüzdeki yıllarda da bu okulda eğitim görecek evlatlarımızdır, milletlerimizdir. Biz hizmetimizi milletimiz için yapıyoruz.

Belediye başkanlığı döneminden beri şu gerçeği gördüm yaşadım. Türkiye'de mücadele etmeden, gücünüzü ve inancınızı sağlam tutmadan değil dev eserlere imza atmak, bir çakıl taşının yerini dahi değiştirmeniz mümkün değildir. 

ADETA ŞAH DAMARIMIZI KESTİLER

Yola çıkarken bir şey dedik. Önce eğitim, sonra sağlık, sonra adalet, emniyet dedik, ulaşım dedik. Hepsinin entegre olması çok önemliydi. Türkiye 8 yıllık eğitim garabetini yaşadı. O ne büyük garabetti. Adeta şah damarımızı kestiler. Şah damarı kesilen bir insan yaşayabilir mi? Yaşayamaz. Nesli o hale düşürdüler. O zaman 600 bin imam hatip öğrencisi vardı, bir anda 60 bine düştü. Sabır, sabır, sabır.  'Men sabera zafera' (Sabreden zafere erer) Hamdolsun sabrın neticesinde bakın şu anda imam hatiplerde okuyan öğrenci sayısı 1 milyon 200 binin üzerine çıktı. Bunlar dayatmayla olmadı, zorlukla olmadı. Ama nasıl oldu? Bir tarafta getirdiler katsayı engelini koydular. Bir tarafta imam hatipten çıkanlar istedikleri okula gidemesinler diye ön kestiler. Bariyer oluşturdular.

Çocukların neden ayaklarını pranga taktınız. Niye önlerini kesip zincirlere bağladınız. Özgürlükse eğitim adına kıstınız. İmam Hatip okullarını bitirmek için tüm eğitim sistemini felç ettiler. 

HOCA SORAR BİZ AĞLARDIK

İstanbul'da tek imamhatip vardı Fatih'te ben orada mezun oldum. Hocalarımız bize şunu derdi. Oğlum buraya niye geldiniz? Okumaya geldik. Oğlum ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Biz ağlardık ama biz oraya ölü yıkayıcısı olarak gitmedik. Zira bunlar da öldüğü zaman İmamın önüne geliyor. Bunları da yıkayacak birileri lazım. Yoksa ölüleriniz ortada kalır. Onlar hep bu işi ticari anlamda düşündüklerinden dolayı böyle baktılar. Bunlar hep tek parti döneminin imam hatipleri ölü yıkayıcı olarak gören görüş anlayışı yıkıldı. Mesleki eğitim çok büyük darbe yedi. Biz 4+4+4 sistemini getirerek bu yanlışa son verdik. İmam Hatipler ile birlikte Meslek Liselerini cazip hale getirecek adımlar attık. Nasıl ki başı açık kardeşim özgürse başını kapatmak isteyen kardeşim de özgürdür.

Başı örtülü vatandaşımla başı açık vatandaşımın arasında hiç bir ayrım yapmadık. Ders kitaplarını çocuklarımıza ücretsiz olarak veriyoruz. Kız çocuklarımızın eğitimine önem verdik. Okuma oranlarını yükselttik. 12 yılda 21 milyon çocuğumuzun annelerine 4 katrilyon vererek eğitimlerinin devamını sağladık.

GEREKLİ DERSİ MİLLETİM VERECEK

Teröre sarılanlar bunların kadrini kıymetini bilmiyor. Varsın bilmesinler. Onlar okulları bombalayanlar, onlar camilerimizi bombalayanlar, hastanelerimizi bombalayanlar, onlar halkımıza hizmet veren otobüslerimizi yakıp yıkanlar… İşte bunlar. Ama inanıyorum ki bunların da kadri kıymeti anlaşılacak. Onlara da gerekli dersi milletimiz vakti geldiğinde verecek.

ŞU ANDA BİR SANAL ALEM OLUŞTURULDU

Tabi ki sizin de göreviniz çok ağır. Geleceğin hesabını farklı yapmanız lazım. Sizler idealist gençler olarak, milli ve manevi değerlere bağlı gençler olarak, şu anda bir sanal alem oluşturuldu. Sosyal medya, sanal alem. Ama siz bu sanal alemi aşarak, doğal dünyanızda yaşamanın mücadelesini veren bir nesil olmalısınız. Çünkü bizim için asıl olan odur. Bunu başarmanız lazım. Eski Türkiye manzaralarını bilenler için şu anlattıklarım 15-20 yıl önce hayalleri dahi aşan hizmetlerdi. Siz de inanıyorum ki bunları gerçekleştireceksiniz.

Bu ülke atalarımızın dedelerimizin ve aziz şehitlerimizin bize emanetidir. Ülkenize bayrağınıza sahip çıkın. İyi bir insan olmazsanız diğer iyilerin hiç bir anlamı yoktur. Sevdiğiniz her şey için emek verin. Emeklerinizin hiçbirinin karşılıksız kalmayacağını yaşayarak öğreneceksiniz. Her biriniz tarih yapan ve tarih yazan ecdadınızın torunu olduğunu unutmayın.

Geleceğinize sahip çıkın. Ben size güveniyorum. Yeni öğretim yılının milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Tek bayrağımız var. Başka bayrak tanımıyoruz. Tek milletiz. Tek vatanımız var. Asla operasyona müsade etmeyiz. Tek devlet devlet içinde devlete müsade etmeyiz.