Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Tüm Kayseri Dernekleri (TÜM KAYDER) tarafından düzenlenen kahvaltı programında hemşehrileriyle buluştu. Programa, Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, TÜM KAYDER Başkanı Fatih Doğan, İhlas Haber Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, Türkiye Gazetesi Yazarı Hasan Sarıçiçek, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ve çok sayıda iş adamı, bürokrat ve Kayserili vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TÜM KAYDER Başkanı Doğan, Kayseri sevdasını dile getirerek, "Siyaset üstü bir gayet içerisinde olduk. Yaptıklarımız devede kulak bile değil farkındayız. Ancak kendimizi bağlar bir sınır bir zorunluluk bir beklenti olmadığı için bu yolda biz gayretimizi yapıyoruz hep beraber takdir Allah'ın diyoruz" dedi.

"FİRMALARIMIZ BİZİM İÇİN YÜZ AKI"
AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ise Kayserililerin dayanışma ve birlik içinde olduğunu ifade ederek, "Kayserililerin bu kadar kalkınması, gelişmesi İstanbul'da ciddi anlamda belirli yerlerde olmaları Türkiye genelinde gelişmiş ve büyümüş Türkiye firmalarımızın var olması demek bizim için yüz akı. Daha da iyi yerlerde Kayserililerimizi göreceğiz. Bizler de siyasette sizlerin bizden beklentileri bizlerin, yapacağı her ne olursa biz Ankara'dayız orada sizlere destek olmaya devam edeceğiz Allah'ın izniyle" diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELEDE SONUNA KADAR GİDİLECEK"
Kürsüde yaptığı konuşmada hemşehrilerine seslenen Bakan Elitaş geçtiğimiz günlerde terörle mücadelede şehit olan askere Allah'tan rahmet dileyerek, "Büyük bir özveriyle canları pahasına bu ülkenin varlığını, bütünlüğünü korumak için canlarını veren şehitlerimizin üzüntüsünü yaşadık. Şunu açık ve net bir şekilde ifade etmeliyiz ki, bu terör örgütünün bütün unsurlarının Türkiye'de kazdıkları çukurlara gömülene kadar, Türkiye'de terör unsurunun son bulması için ne gerekiyorsa yapılana kadar terörle mücadeleden kesinlikle taviz verilmeyecek ve sonuna kadar gidecek" dedi.

"MİLLETVEKİLİ SIFATLI HAİNLERİ YARGININ ÖNÜNE GÖTÜRMEK İÇİN MİLLET KARARINI VERECEK"
Hafta içerisinde mecliste görüşülecek dokunulmazlık tasarısı üzerinden HDP'li vekillere sert eleştiride bulunan Elitaş, "Bu millet teröristin yanında olan, teröristle beraber bu ülkenin güvenlik gücünün yok etmeye gayret eden milletvekili sıfatlı hainleri yargının önüne götürmek için millet kararını verecek. 'Bodrumda yaralılar var' deyip, o yaralıların tedavisine engel olmaya kalkan teröristler TBMM uzantıları vasıtalarıyla diyorlar ki, 'Siz insanlık suçu işliyorsunuz, oradaki yaralıları kurtarmıyorsunuz.' Bugün eğer terörle mücadele konusunda siyasi unsurlar TBMM'deki temsil edilen unsurlar, 78 milyon insanın geleceği ile ilgili çalışma gayreti göstermiş olsaydı inanın bugün Türkiye'nin terörle mücadelesi daha başarılı bir noktaya giderdi" şeklinde konuştu.

"EVLİYA VE HOCA KIYAFETİNİ ÇIKAR, MİLLETİ KANDIRMAKTAN VAZGEÇ"
Paralel yapı iddiaları üzerinden Fethullah Gülen'e de eleştiride bulunan Elitaş, "Yurt dışında gördüğüm zaman büyük bir üzüntü duyduğum ihanet ile mücadele ediyoruz. Bu paralel yapı dediğimiz unsur, Türkiye'yi kötülemek için, Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin önüne engel koyabilmek için başka şekillerde kurdukları ilişkileri Türkiye aleyhine döndürmeye başladılar. Üstündeki evliya ve hoca kıyafetini çıkarın milleti kandırmaktan vazgeçsin. Ben şimdi ona diyorum ki üstündeki cübbeni çıkar siyaset yapıyorsan siyaset yap. Gel Türkiye'ye yargılanacaksan yargılanan rahat isen siyaset yap. Evliyalık kisvesi altında bu milleti kandırarak bu milletin geleceği ile ilgili meselelere engel olma diyorum" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU, AĞZINDAKİ KANI SİLECEK"
Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kan'lı sözleri hakkında da konuşan Bakan Elitaş, "Ben onun sözlerini büyük bir hayretle karşıladım. Şu anda da tekrar ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun demokratik teamülleri bir tarafa bırakarak milletin iradesine karşı durmayı, milletin iradesinin ortaya konmasının kan çığırtkanlığı yaparak, ağzından kan damlayarak engellemeye çalışmasını, şiddetle kınıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nu, sükunete davet ediyorum. Milletin iradesi ile değişecek bir anayasa değişikliğinin kanla olabileceğini ifade etmek, sayın Kılıçdaroğlu ağzındaki kanı silecek, milletin iradesi ne ise oda eyvallah deyip o da bu sisteme uymak mecburiyetinde olduğunu içinde hissedecek" ifadelerini kullandı.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş: Milletvekili sıfatlı hainler