AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, "Sur'un yüzde 50'si temizlendi. HDP, Kürtlerin ölümü ve öldürülmesi üzerine siyaset yapıyor" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Sabah'tan Zübeyde Yalçın'a Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki mahallelerin yüzde 50'sinin teröristlerden temizlendiğini ve buraların güvenli hale geldiğini söyledi. Sur ilçesindeki iki işlek caddede operasyonların başarılı olduğunu ve esnafın kendilerinden buralardaki sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını istediğini belirten Eker, "Caddelerin açılması hem esnaf hem de vatandaşların mağduriyetini giderdi" dedi. 

HADDİNİ AŞAN PROVOKASYON 

Özerklik ilanının haddini aşan ve çirkin bir provokasyon olduğunun altını çizen Eker, şunları söyledi: "Kürtlere eziyet etme üzerine siyaset yapıyorlar. Kürtlerin ölümü, öldürülmesi üzerine politika geliştiriyorlar. HDP'nin, Türkiyelileşme çabasında samimi olmadığı ortaya çıktı. Kürtler çağrılarına cevap vermiyor." 

SUR'DAKİ YASAKLAR 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada ise Sur'daki 15 mahalleden 6'sında operasyonların devam ettiği belirtilerek şöyle denildi: "Vatandaşlarımızın zarar görmemesi amacıyla Sur ilçesinin tamamında, yapılması muhtemel basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinlikler yürütülen çalışmalar süresince yasaklanmıştır."