Suriye'de tarafları kuzeyde yer alan sivillere yönelik bombardımanları durdurmaya çağıran AB, güvenli bölgeler oluşturulmasını istedi. 28 AB ülkesi, özellikle Halep ve Türkiye sınırı arasında kalan bölgede bombardımanların sona erdirilmesi ve sivil halka yardımların genişletilmesi çağrısında bulundu.

MERKEL: GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARDIK 

Zirve sonunda dün gece açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, ''Suriye'de sivillerin kendilerini güvende hissedecekleri bölgelerin oluşturulması konusunda görüş birliğine vardık'' dedi. 
'ON BİNLER BOMBALANMAKTAN KORKUYORSA...'
 
Bunun örneğin Türkiye sınırına yakın Azez bölgesinde olabileceğini kaydeden Merkel, ''On binlerce insan korkuyorsa, bombalanmaktan endişe duyuyorsa, özellikle buraların bombalanmaması konusunda anlaşılabilmesi mümkün olmalı. Bu durum sembolik değeri olan Halep için de geçerli'' diye konuştu.
 
Merkel, Esed rejimi ve ona destek veren tarafları Halep bölgesinde de görüşmeler yoluyla çözüm bulmaya çağırdıklarını söyledi.
 
Alman basınına yansıyan haberlerde, zirve sonunda AB ülkelerinin üzerinde anlaştığı metinde, Esed ve destekçilerinin ılımlı muhaliflere yönelik bombardımanları durdurması talebinin de yer aldığına dikkat çekildi. Merkel'in hafta başında gündeme getirdiği uçuşa yasak bölge fikrinin ise AB zirvesinde görüşülmediği öğrenildi.