Diyarbakır'daki nevruz kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yıl da merkez Bağlarİlçesi'nde bulunan Nevruz Parkı'nda bugün saat 10.00'dan itibaren kutlanmaya başladı.

IŞİD'İ KINADI, PKK'YA YİNE LAF YOK

Kutlama alanında bir konuşma yapan Demirtaş, geçtiğimiz gün IŞİD'in İstanbul İstiklal'de gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınarken PKK'nın Ankara'da 37 kişiyi ve daha önce de 29 kişiyi hayattan kopardığı hain saldırılar için ise tek laf etmemesi dikkat çekti.

İşte Demirtaş'ın Nevruz konuşması:

TAKSİM’DEKİ SİVİLLERİ HEDEF ALAN SALDIRIYI KINIYORUZ

HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, öğlen saatlerinde partisi tarafından Van’ın İtfaiye Meydanı’nda düzenlenen halk buluşması mitingine katılarak burada konuşma yaptı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alandığı alanda yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Demirtaş, konuşmasına İstanbul Taksim’de meydana gelen canlı bomba eylemine değinerek başladı.

Demirtaş, "Malesef İstanbul İstiklal’de direk sivilleri hedef alan bir terör saldırısı oldu. Bir kez daha buradan söylüyorum. Bu saldırıyı kınıyoruz. Saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bize artık bu şekilde yaşamaya alışmalısınız diyenlere inat. Hayır savaşa da, ölüme de, katliama da alışmayacağız. Bu normaldir demeyeceğiz. AKP için normal olabilir. Ölümleri benimsemiş, kanıksamış olabilir. Başbakan normal karlışayabilir. Biz alışmayacağız" dedi.

BİZİ VATAN HAİNİ İLAN EDENLER KENDİLERİNE BAKSIN

Sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı mitingte bölgedeki operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarına değinen Eş Genel Başkan Demirtaş, Yüksekova’nın, Sur ve Cizre gibi yıkılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın bölgedeki insanları hain ve düşman ilan ettiğini ileri süren Demirtaş, "Bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan kendi ülkesinin vatandaşını düşman ilan edemez. Saraydaki zat Kürt vatandaşları hain ilan etmiş. Kim halkın Türkü, Kürdü arasına ayrımcılık koyarsa, birine fazla diğerine az hak veriyorsa, o vatan hainidir. Bizi vatan haini ilan edenler çıkıp kendilerine baksınlar. Devletin çalıp çırpmadığınız hiç bir şeyi kalmadı. Vatanı sattınız hain sizsiniz. Buradaki insanları hain ilan ederek hainlik yaptınız. Halk hain olmaz. Halk bu toprakların sahibidir" dedi.

KENDİLERİNE BİAT ETMEYEN HERKESİ TERÖRİST İLAN ETTİLER

Birçok ülkede sorunların olduğunu belirten Demirtaş, sorunların çözümünde kullanılan yöntemlerin farklı olduğunu söyledi. Demirtaş, "Suriye sorununu tank, topla şehirlere girerek çözemedi. Libya, Yemen çözemediği için de ülkeleri kan gölüne çevirdiler. Şimdi bizim de en büyük şansızlığımız başımızda böyle kafasız bir iktidar olmasıdır. Hendek barikatı oturup konuşarak çözelim dedik. Hayır dediler hepsini öldüreceğiz öyle çözeceğiz. Türkiye’yi kaosa sürüklediniz. Diktatörlük, saltanatınız için Türkiye’yi kaosa, uçurumun kenarına sürüklediniz. Kendilerine biat etmeyen herkesi terörist ilan ettiler. Devlet içinde de bu politikalara karşı olanlar var. Neden seslerini çıkarmıyorlar anlamış değilim. Biz barış diyoruz. Onlar biz size diz çöktürceğiz diyor. Öyle zannediyorlarki biz korktuğumuz için barış istiyoruz. Bu dönemde barış istemek cesaret, haysiyet işidir. Bunlarda haysiyet yok ki" dedi.