Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım hesabı Twitter’dan kandil ve birlik mesajı verdi.

Bahçeli, “Her gün şehit veriyor, sürekli yeni acı ve elemle boğuşuyoruz. Dünya gözüyle kardeşliğimizin zedelenmesine mani olunsun, Türkiye derlesin, toparlansın, ayağa kalksın diyoruz. Ve beratımızı özlüyoruz. Aziz milletimin, siz değerli takipçilerimin, tüm Türk-İslam coğrafyasının Berat Kandili’ni yürekten kutluyorum. Ve hep birlikte berat edelim” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli sosyal paylaşım hesabı Twitter’dan Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Devlet Bahçelinin Kandil Mesajı şöyle:

“Her gün şehit veriyor, sürekli yeni acı ve elemle boğuşuyoruz. Yüzler gergin, sesler boğuk, huzur soğuktur. Ve beratımızı sabırla bekliyoruz.

Dünya gözüyle kardeşliğimizin zedelenmesine mani olunsun, Türkiye derlesin, toparlansın, ayağa kalksın diyoruz. Ve beratımızı özlüyoruz.

Dargınlık bariyerleri yıkılsın, kırık kalpler onarılsın, uzayan ve açılan mesafeler kapansın ümidindeyiz. Ve beratımızı arıyoruz. Karanlıktan çıkalım, çıkalım ki aydınlığın şafağında hep birlikte doğalım. Kavgayı bitirelim, öfkeyi keselim. Ve beratımızda buluşalım. Analar ağlıyor, çocuklar yetim, gelinler dul kalıyor. Aldığımız kara haberler ufkumuzu kapatıyor. Ve biz beratımızı düşlüyoruz. Sevgi yerine düşmanlık teşvik ediliyor. Dayanışma ve yardımlaşma bencillikle yer değiştiriyor. Ve biz berat diye diye dua ediyoruz. Biliyoruz, tövbe kapıları sürgülü değildir. Eminiz, rahmet ve mağfiret layık olan için uzak değildir. Ve biz berata vasıl olalım istiyoruz. Günahkârlık kol geziyor, zulüm egemenlik kuruyor, önyargı ve nefis ağlarını örüyor. Ve biz affımızın beratına kavuşmanın beklentisindeyiz. Ne oldu bize sorusu hep bir ağızdan söyleniyor. Muhabbet kurumuş, dostluk buruşmuş, uzlaşma budanmış. Ve biz beratı istiyoruz. Bera, kötülükten ve kötüden uzak kalmaktır. Vela, iyiyi aramak, iyiyle bütünleşmektir. Ve beradan velaya, buradan da berata varalım diyoruz. Berat, manevi yenilenme, manaya doğru yelken açma, iblisin tuzaklarından kurtulup affın keremine ulaşma fırsatıdır. Ve berat ihsandır. Bu gece hürmetine dertliler deva bulsun, hastalar şifaya kavuşsun. Arınalım, saadet ve kurtuluş mükafatıyla bezenelim. Aziz milletimin, siz değerli takipçilerimin, tüm Türk-İslam coğrafyasının Berat Kandili’ni yürekten kutluyorum. Ve hep birlikte berat edelim. Allah bizi darda koymasın, yüzüstü bırakmasın. Milli ve manevi değerlerimize vefa ve fedakârlık yolundan asla ayırmasın.”