CHP üyesi Av. Volkan Hüseyin Ertem, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında "Halep sünni bir İslam kentidir" şeklindeki açıklamalarının tüzüğe göre parti suçu olduğunu belirterek, ihraç istemiyle disipline sevkinin Parti Meclisi gündemine alınmasını talep etti.

Ertem, Baykal'ın yaptığı açıklamaların parti içi huzursuzluklara neden olduğunu ve partinin tüm program ve görüşlerine ters düştüğünü kaydederek, partiden kesin ihraç edilmesi talebini dilekçe ile genel merkeze iletti.

TALEP NOTER YOLUYLA İLETİLDİ
Noter kanalıyla CHP Genel Başkanlığı makamına gönderilen dilekçede, Deniz Baykal'ın Halep ve PYD konusundaki açıklamaları hatırlatılarak, "Bu beyanlar parti tüzüğümüzün 2. maddesinde belirtilen 'Siyasal ilkeler ve değerler' ile 3. maddesinde belirtilen 'Amaç'başlıkları altında düzenlenen parti ilke ve değerleri ile amacına aykırıdır. Parti programımızda belirtilen 'Hiç kimse din, dil, ırk ve mezhep yönünden herhangi bir ayrımcılığa tabii tutulamaz' ile 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkeleriyle çelişiyor" denildi.

TEDBİR VE İHRAÇ TALEBİ
CHP Genel Başkanlık makamı tarafından PM'ye sevk edilerek işleme alınması talebiyle gönderilen dilekçede, "Antalya Milletvekili Deniz Baykal hakkında, parti meclisimizin, parti tüzüğümüzün 68. maddesinin (F) bendi gereğince öncelikle üyeliği hakkında tedbir kararı verilmesi, parti tüzüğünün 70. maddesinin (A) bendinin (A) fıkrasındaki, 'Programa ve tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak' şeklindeki hükme aykırı iş bu fiilinden ötürü partiden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması için gereken işlemin yapılması" talebi yer aldı.