HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ABAD'nin başkenti Washington'da yaptığı bir basın toplantısında Türkiye'yi dünyaya şikayet etti. Demirtaş, Türkiye'nin DAEŞ'e destek verdiği iddiasını burada da yineledi. 

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Demirtaş, bir soru üzerine, Türkiye'nin Suriye'de DAEŞ terör örgütüne destek verdiği iddiasında bulundu ve DAEŞ'e karşı savaşta en etkili mücadelenin, samimi olması halinde Türkiye tarafından verileceğini ifade etti. 

DEMİRTAŞ RUSÇU OLDU

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağına ilişkin de Demirtaş, daha önceki ihlallerde nasıl uçak düşürülmediyse bu kez de daha sert bir ikazda bulunarak olayın önlenebileceğini belirtti.

Türkiye'nin, "yeniden şekillenen Suriye'de kendilerinin hesaba katılmadan karar alınmaması için uçağı düşürdüğünü" ileri süren Demirtaş, "İyi bir politika yürütemiyorlar. Her halükarda biz gerilim taraftarı değiliz. Uçağın düşürülmemesi gerekirdi diye düşünüyoruz. Ben şahsen başbakan olsaydım, orada bana sorulsaydı 'Düşürmeyin' derdim. Evet sınırlarımızı ihlal etmiş, uyarın, kontrollü bir şekilde jetler onu sınırdan dışarıda çıkarabilir, ateş açıp düşürmeyecek şekilde uyarabilir, şu anda gereksiz veya Türkiye'ye kazandırmayacak yeni bir gerilim başlığımız oldu" diye konuştu.