HDP Eş Genel Başkanı SelahattinDemirtaş PKK'ya silahlı eylemleri bitirme çağrısı yaptı. Silah dışı yöntemlerde ısrarcı olduklarını söyleyen Demirtaş, "Halkımızın partimize verdiği desteğin anlamı budur"dedi.

PKK'ya silahlı eylemlerini bitirme çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti ve onu yöneten hükümetlerinin artık hesabını şuna göre yapması lazım. Bir halkın demokrasi, özgürlük talebini silahla bastıramayız, korkutarak tehditle ortadan kaldıramayız. Bunu görmelidir."

"SİLAH DIŞI YÖNTEMLERDE ISRARCIYSAK BİR BİLDİĞİMİZ VAR"

"Kürtler de şunu görmeli artık. Demokratik siyasetimiz artık dünyada etki yaratabilecek kendi gücüyle sonuca gidebilecek bir duruma geldi. Halkımızın partimize verdiği desteğin anlamı budur. Kürt hareketinin bütün bileşenleri bunu iyi değerlendirmelidir. Bizler ateşkes ve silah dışı yöntemlerde ısrarcıysak bir bildiğimiz var. Bu fırsatları değerlendirmeden başka yol ve yöntemler zarar verebilir."

"POLİS VE ŞEHİT YAKINLARI BİZE OY VERDİLER"

"Çocuğu askerde olan anneler, polis ve şehit yakınları bize oy verdiler. Şimdi biz bu siyasi gücü 1 Kasım'a birlikte güçlü bir alternatif iktidar olanağı olarak Türkiye halklarına sunmak zorundayız."