Üç muhalefet lideri daha koalisyon görevlendirmesi yapılmadan açıklamalarda bulunurken, partilerin bu açıklamalara tepkisi ise ortaya ilginç manzaralar çıkarıyor.


Yüzde 25 oy alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 40.8 oy olan AK Parti'yle koalisyon yapması halinde başbakanın kendisinin olması gerektiğini söylerken, MHP'ye ise farklı bir mesaj gönderdi. 

CHP'NİN TUHAF İSTEKLERİ 

CHP-MHP-HDP birlikteliği için seçimlerde yüzde 16 oy alan Devlet Bahçeli'ye başbakanlık teklif eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP'nin çözüm süreci konusundaki katı tutumuyla HDP'nin desteğini nasıl alacağı yönündeki soruya da, "Türkiye'nin dünya kadar sorunu var. Siyaset çözüm üretme sanatıdır" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu'nun üçlü koalisyon hayaline tepkiler ise gecikmedi. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Genel Başkanımız, HDP'nin içeriden ya da dışarıdan desteğiyle bir koalisyonda yer almayacağımızı belirtti. Devlet Bey'in 'Sırf Başbakan olmak için ilkelerinden vazgeçti' dedirtmesi mümkün değil" diye konuştu. 

DEMİRTAŞ ÇOK BOZULDU 

Diğer taraftan MHP ile aynı vekil sayısına sahip olan HDP'nin Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise kendilerinin de içinde olduğu bir koalisyon senaryosunun partilerinden habersiz şekilde konuşulmasına bozuldu. Demirtaş, "HDP barajı geçemeseydi siz şu anda koalisyon falan tartışıyor olmayacaktınız. Bizim sayemizde koalisyonu tartışıyorsunuz. Barajı geçmesek AK Parti'nin tahakkümü altında inliyor olacaktınız. Koalisyon tartışıyorsanız sayemizdedir" diye konuştu.