Uzun süredir PKK'nın çukurlarını ve sözde "özyönetim" çıkışını destekleyen, canlı bomba saldırılarını kınayamayan Demirtaş, şaka gibi bir iddiada bulundu.

DEMİRTAŞ GÜLDÜRDÜ: SAVAŞ UÇAKLARI BENİ BOMBALAMAYA ÇALIŞTI

Demirtaş, Aralık ayında çukur kazma ve barikat sorununun çözümü için Kandil'de hükümetin bilgisi dahilinde KCK yöneticileriyle görüştüğünü öne sürüp, bu sırada bulundukları alanın savaş uçakları tarafından bombalandığını iddia etti. 

Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve uyduda yayın yapan Azadi TV'de programa katılan Selahattin Demirtaş, Aralık ayında Kandil'e gittiğini, burada çukur kazma ve barikat meselesinin diyalog ile çözülmesi için Kandil'de girişimlerde bulunduğunu öne sürdü. Demirtaş, "Aralık ayında Kandil'e gittim, devleten ve İçişleri Bakanı'nın bundan bilgisi vardı. Kandil'de KCK yetkilileri ile görüştüm. Niyetimizi anlattım, bu konudaki beklentimizi anlattım" ifadelerini kullandı.

Biz demokratik siyaset yapıyoruz, o hendek barikat meselesinde de evet Kürtlerin hakkı var bunları biliyoruz, biz de savunuyoruz ve özerklik bizim parti programının bir parçasıdır. Fakat biz bunu demokratik siyasi alana çekmek istiyoruz, hendek, barikat meselesinden çıkarmak istiyoruz. Çok uzun tartışmalar oldu orada" dedi. 

Bir taraftan PKK'nın çukurlarını ve özerkliği desteklediğini yineleyen Demirtaş, diğer taraftan da dalga geçer gibi bu konunun "barışçıl" şekilde çözülmesi için uğraştığını iddia ederek "benim orada görüşme yaptığım yeri bombaladılar. Hava saldırısı yapıldı yani, bulunduğum yeri vurabilmek için bayağı bir çalıştılar" dedi.

HALKI SOKAĞA DÖKMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTI

Barıştan yana olduğunu iddia eden Demirtaş, defalarca halkı sokağa dökmeye çalışmış, ısrarla bu yönde çağrılar yapmış, hatta 6-8 Ekim olaylarının fitilini ateşlemiş, bu olaylarda 50'yi aşkın Kürt vatandaş hayatını kaybetmişti. 

Hayatını kaybedenler arasında kurban eti dağıtmaya çıkan 16 yaşındaki Yasin Börü de vardı.