CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüştü. Saat 11.00'de başlayan görüşme 40 dakika sürdü. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu, "CHP olarak ayrışan bir toplumdan yana değiliz. Keşke bu ziyareti tüm siyasi partiler birbirine yapabilse" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin tüm sorunları çözecek kapasitesi vardır. Siyaset kurumun görevi ayrıştırmak değil ortak paydayı büyütmektir. Siyasetçilerin elbetteki dünya görüşleri farklıdır. Ekonomi politikaları farklıdır. Ama sonuçta biz hepimiz bu ülkenin çıkarları için vatandaşlarımızı çıkarları için mücadele ediyoruz ve kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Biz CHP olarak ayrışan bir toplumdan değil beraber olan bir toplumdan yanayız. Farklılıkları zenginlik olarak kabul eden siyasi gelenekten geliyoruz. O nedenle bu ziyaret bizim için çok önemliydi. Bu ziyareti yaptım. Keşke bu ziyareti bütün siyasi partiler birbirlerine yapabilseler. Bu gerginliği sona erdirecek siyasi partilerdir. Biz CHP olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU KADAR BASİT GÖREVİ BIRAKSINLAR"

Hükümeti sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Özellikle son günlerde yaptığı açıklamalar kendi içinde çelişkilerle dolu. O nedenle yapılan bu açıklamaları büyük bir endişe ile izliyorum. Suriye'den geldiler. Ankara'ya nasıl geldiler? Bunu takip eden hükümet yok mu? Bu ülkeyi kim yönetiyor? Sanki olay Suriye'de oldu. Beyefendi olay Ankara'da oldu. Emniyet müdürlüğüne 500 metre mesafede oldu. Siz orada neden önlem almadınız. 99 kişi hayatını kaybetti. Bu sorunların altında hükümet ezilmiş vaziyette. Türkiye'de ciddi bir yönetim boşluğu var. Ne söylediğini bilmeyen bir Başbakan var. Önlem almayan bir İçişleri bakanı var. Başbakan'ın yaptığı açıklamalar çelişkilerle dolu. Siyasette ahlak var. Siz yönetimde ciddi bir zafiyet gösterdiyseniz bırakacaksınız. Bu kadar basit. Uygar dünya biz neden aynısını yapmıyoruz. Suudi kralı yapıyorsa neden Davutoğlu yapmıyor" diye konuştu.