Tatil fotoğraflarının üzerindeki tarih ve otele girişi ile ilgili kamera görüntüleri bombalı katliam nedeniyle havuz sefasını yarıda kesip Suruç’a gittiğini söyleyen Demirtaş’ı yalanladı.

İLK KEZ KONUŞTU

Kobani olaylarında halkı sokağa çağırarak 53 kişinin ölümüne neden olmakla suçlanan HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, havuz keyfi yaparken çekilen fotoğraflarıyla ilgili ilk kez konuştu.

Demirtaş, “Ben kötü bir şey mi yapıyorum? Ailemle, çocuklarımla dinleniyordum”dedi.

Demirtaş’ın, tatil fotoğrafı ile ilgili açıklamasını HDP’li milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat aktardı.

Gazeteci Selin Ongun’a röportaj veren Fırat,  fotoğrafla ilgili olarak “Kendisine, (bir açıklama yapacak mısınız) diye sordum. Demirtaş, (Lüzum yok. Ben kötü bir şey mi yapıyorum? Ailemle, çocuklarımla dinleniyordum Suruç oldu. Çocukları, ailemi hemen Diyarbakır’a bıraktım. Ben Suruç’a gittim.” dediğini aktardı.

TARİHLERLE ÇELİŞTİ

Suruç’ta 34 kişinin öldüğü bombalı saldırı 20 Temmuz Cumartesi günü yaşanmıştı. Oysa Demirtaş’ın havuz keyfi yaparken görüntülendiği fotoğrafların üzerinde 24 Temmuz Çarşamba gününe ait tarih bilgisi vardı.

Yani Demirtaş, patlamadan hemen 4 gün sonra havuzda keyif yapmış. Bu durum, Demirtaş’ın “Suruç oldu. Çocukları, ailemi hemen Diyarbakır’a bıraktım. Ben Suruç’a gittim.” ifadesinin de doğru olmadığını ortaya çıkardı.