Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleşen patlama noktasında inceleme ve ardından konuşma yapan HDP Eş Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirirken, etraftakilerin "Katil Erdoğan" diye slogan atmaya başlamasıyla konuşmasına ara verdi ve sloganların bitmesini bekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak eleştiren Demirtaş, "Devlet içerisinde IŞİD'i destekleyenler var. Olayda istihbarat ve güvenlik zafiyetleri var. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bu katliam gerçekleştiğinde şurada 32 beden paramparça olduğunda kendisi yurtdışı gezisindeydi. Çokta uzakta değildi Kırbıs'taydı. Yurtdışı gezisini yarıda kesip ülkesine dönmedi. Peki aynı Cumhurbaşkanı bir yurtdışı gezisindeyken Suudi Arabistan kralı öldü. Ama yurtdışı gezisini hemen yarıda kesip hemen cenazeye gitti. Halen bu ülkenin cumhurbaşkanı katliamda hayatını kaybeden kişilerin ailelerine başsağlığı dilemiş değil. Çünkü IŞİD üzülsün, IŞİD Türkiye'den korksun istemiyor. IŞİD'i besleyen zihniyet budur işte" dedi.

Demirtaş, bu açıklamalarını yaparken çevredekilerin "yuh" ve "Kürdistan Tayyip'e mezar olacak" sloganları attığı görüldü. Demirtaş'ın ise bu sloganları konuşmasına ara vererek dinlemesi dikkat çekti.