HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Fransa Ulusal Meclisi'nde düzenlenen konferansa katıldı. Türkiye'de hendek kazıp askerimize, polisimize haince pusu kuran teröristlere övgüler yağdıran Demirtaş, Avrupa'da barış güvercini maskesini taktı. Demirtaş'ın bu taktiği iki yüzlülüğünü bir kez daha gösterdi..

FRANSA'DAN DESTEK İSTEDİ

Türkiye'de yaşanan çatışmalara Fransa'nın kayıtsız kalmaması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Türkiye'de çatışmaların durması, yeniden karşılıklı ateşkesle barış masasına dönülmesi konusunda herkesin ısrarcı olması lazım.Fransa hükümeti dahil olmak üzere" diye konuştu.

YİNE TERÖRE LAF YOK

Bölgedeki barışın Türkiye'ye de bağlı olduğunu belirten Demirtaş, "Çünkü Suriye barışının yolu aynı zamanda Türkiye'nin iç barışından geçiyor. Bu konuya atıf yapmayan, duyarsız kalan hiçbir siyaset Türkiye'de kalıcı barışı savunamaz" ifadelerini kullandı.

Demirtaş Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin hükümetleri ve AB kurumlarına çağrıda bulunarak"Artık AB'nin etkili hükümetlerinden ve etkili bütün kurumlarından ayakları yere basan bir karar üretmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Demirtaş terörü ve teröristi şu sözlerle övmüştü:

Hendek kazanları alnından değil, ellerinden öpüyorum.

Direnenlere selam gönderiyorum.

Cizre'de onurlu bir direniş vardır.