Avustralya'da kasım ayında düzenlenen G20 zirvesine katılan, aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu 31 lider ve uluslararası örgüt başkanının pasaport numaraları ile diğer kişisel bilgilerinin yanlışlıkla üçüncü kişilere gönderildiği ortaya çıktı.

FUTBOL KUPASI ORGANİZATÖRLERİNE GÖNDERMİŞLER

Guardian gazetesinin özel haberine göre, Avustralya Göçmenlik Dairesi'nin bir görevlisi söz konusu bilgileri Asya Futbol Kupası organizatörlerine gönderdi. Yanlışlıkla sızdırılan bilgiler arasında pasaport numarası, ad, doğum tarihi ve vize numarası da var.

Aralarında Putin, Obama, Merkel ve Cameron'ın da bulunduğu liderlerin kişisel bilgilerini alan ve ismi açıklanmayan kişi, e-maili sildi. Ne var ki, yetkililer tarafından skandal hakkında liderlere herhangi bir bilgi verilmedi. Asya Kupası yetkilileri, maile herhangi bir kişi tarafından ulaşılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

DAVUTOĞLU DA ZİRVEDEYDİ

Avustralya Göçmen Bakanı Peter Dutton'ın ofisi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, zirveye Türkiye'den Başbakan Ahmet Davutoğlu katılmıştı.

"NEDEN Mİ HABER VERMEDİK?"

Avustralya Göçmenlik Dairesi'nin vize sorumlusunun olayın ardından Bilgilendirme Dairesi Başkanlığı'na bir yazı göndererek yanlışlığı rapor ettiği kaydediliyor.

Vize sorumlusuna göre Asya Futbol Kupası yetkilileri, mesajı alan kişinin bunu sildiğini, sanal ortamda bilgilere erişileceğine ihtimal vermediklerini söyledi. Yetkililer, ilgili ülkelere bu bilgilere başka kişilerin ulaşması riskinin az olması nedeniyle haber vermediklerini söylediler.