Başbakan Ahmet Davutoğlu AB-Türkiye Zirvesinin düzenlendiği AB Genel Merkezine gelişinde yaptığı açıklamada, “Türkiye, AB üyesi olmaya hazır” dedi.
AVRUPA'DA FARKINDALIK ARTIYOR

Sığınmacı krizinin ele alınacağı AB-Türkiye Zirvesi Brüksel’de başladı. Liderler zirvenin düzenlendiği AB Genel Merkezine gelirken Başbakan Ahmet Davutoğlu da zirveye gelişinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Üç ayda ikinci defa düzenlenen AB-Türkiye Zirvesi için yeniden Brüksel’de olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Bu zirve bile Türkiye’nin AB ve Avrupa için ne kadar vazgeçilmez olduğunun göstergesidir. Önümüzde birçok zorluk var. Bu zorluklara sadece dayanışmayla karşılık verebiliriz. Sadece düzensiz göç meselesine değil resmin tamamına odaklanmalıyız. Avrupalı liderler arasında bu farkındalığın arttığını görmek beni memnun etti. 
BUGÜNKÜ GÖRÜŞME KATILIM MÜZAKERELERİNE ODAKLANACAK

Dün Angela Merkel ve Mark Rutte ile çok verimli görüşme gerçekleştirdik. Mevkidaşlar ve liderler olarak omuz omuza kıtamızın geleceği için çalışıyoruz. İşbirliğimizin neticesi olarak bu zorlukların üstesinden geleceğimizden eminim. Türkiye AB’yle çalışmaya hazır. Türkiye aynı zamanda AB üyesi olmaya hazır. Bugünkü zirvenin sadece düzensiz göç konusuna değil aynı zamanda Türkiye’nin katılım müzakerelerine de odaklanacağını umuyorum” dedi.