Bayırbucak'taki Türkmenlerin korunması ve vatanlarının muhafaza edilmesi için her türlü tedbirin alındığını ve alınacağını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu''MİT tırlarına operasyon yapanlar Bayırbucak'taki saldırıların aynı zaman da sorumlularıdırlar. Bu tabloda onların arkasında hangi güçlerin olduğunu da görüyoruz'' dedi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

Suriye'deki terör faaliyetlerine karşı Türkiye gereken tedbiri alır. Bayırbucak'ta herhangi bir DAEŞ tehdidi yoktur. Bunun için geçtiğimiz gün Rus Büyükelçisi'ni çağırarak bu konudaki kaygılarımızı kendilerine aktardık. DAEŞ'e operasyon yapılıyor diyerek Türkmenlere sivillere saldırılmamalıdır. Biz kardeşlerimizin korunlamarı için gerekli tedbirleri diplomatik anlamda alırız. BM ile temaslarımız sürüyor. Mülteci durumunu ele aldık. Ayrıca dediğim gibi Bayırbucak Bölgesi'ndeki kardeşlerimizin kendi öz vatanında korunması için her türlü tedbiri bu alanda aldık, alma talimatını da verdik.

SORUMLULAR MİT TIRLARINA OPERASYON YAPANLARDIR

Bazı eleştiriler duyoyurm. MİT tırlarına yönelik operasyon yapanlar bugünkü bu katliamlardan sorumlu olan çevrelerdir. O günlerde devlet mahremiyeti içerisinde Türkmen kardeşlerimizin muhafazaları için yaptığımız yardımlara dönük operasyon yapanların da arkalarında hangi güçler olduğunu bu tabloda görüyoruz. 

Ayrıca Kobani'deki katliama sesini yükseltenlerin şimdi neden sessiz kaldığını da sormak lazım. 

Meselemiz insani bir meseledir. Ecdaddan gelen bir emanettir. Elimizden gelen her tedbir alınacak. Türkmenler bir taraftan DAEŞ'e karşı savaşıyorlar, dün iki köyü aldılar. Diğer tarafta da Bayırbucak hattında da rejime karşı savaşıyor. Ümit ederiz ki Suriye sınırları birgün barış sınırları olur. Türkiye bu konudaki politikasını her zamanki gibi devam ettirecektir.