AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, "Bugün öğleden sonra inşallah Cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi de takdim edeceğim, bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak" dedi. Davutoğlu, "1 Kasım'a da giderken sanki 4 yıllık hükümet gibi çalışacağız. Milletimiz bu anlamda rahat etsin" sözlerini kullandı.

"NE İSTİYORSUN BE MÜBAREK..."

Bu arada Türkeş'e yapılan hakaret, tehdit ve açıklamaları değerlendirerek Bahçeli'yi eleştiren Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımızın erken seçim kararı almasından sonra CHP'de blok ruhu yeniden hortladı. Bir taraftan kendi milletvekillerine baskı yapmaya çalıştılar bir yandan da bize baskı yapmaya çalıştılar. Bugünkü sürece telefonlarını, gönüllerini, kapılarını kapatanlar yüzünden geldik. Bugün Sayın Türkeş'e saldıranlar, iftira edenler, hakaret edenler, onun devlet adamlığı, ahlakı karşısında onu neredeyse manevi bir lince maruz bırakanlar, Sayın Bahçeli'nin görüşmemizde geri kalan 4 opsiyona, oraya giderken 5 opsiyonumuz var demiştim, 4 opsiyona da birer birer 'hayır' dediğini unutmasınlar. Bahçeli daha biz anlatmadan hayır dedi. Her şeye hayır hayır, sen en istiyorsun be mübarek" diye konuştu

TÜRKEŞ'İ MİLLET REDDETMEZ

Türkeş'in MHP tarafından ihraç edilmesi için disiplin kuruluna sevk edilmesini de eleştiren Davutoğlu, "Hayır ve ret politikalarını yürüttü Sayın Bahçeli. Şimdi de Sayın Türkeş'i reddediyorlar, etmeye çalışıyorlar, ihraç talebiyle. Allah aşkına, devletin ve milletin çağrısına 'evet' demiş olan kim olursa olsun, onu kim reddederse etsin, millet reddetmez" dedi.

7 HAZİRAN'DAN SONRA KİMLİK DEĞİŞTİRDİLER

HDP'nin genel seçimlerden sonra kimlik değiştirdiğini söyleyen Davutoğlu, "Cici şirin yüzlerle barıştan söz edenler 7 Haziran'dan sonra kimlik değiştirdi. Sabrımızı çok test ettiler. Piyonlar sahneyi karıştırıyor. 7 Haziran'dan sonra ümitlendiler. Türkiye'de bir hükümet boşluğu var dediler ve harekete geçtiler. Askerlerimize saldırdılar. Piyonlar şah çekti bizde onlara karşı bir şah çektik. Türkiye'de bir yönetim boşluğu var diye hamle yapmaya kalkmayın dedik. Biz de onlara hamle yaptık. Geçmiş dönemlerden de ders alarak bu piyonları santraç tahtasından aşağı atacağız. HDP büyük güçlerden destek alarak Türkiye'nin üzerinden bir oyuna kalkıştılar. Bu oyunu kurmaya çalışanlar tarihin mezarlığına gömülecektir" dedi.