AK Parti'de bayramlaşma programı kapsamında konuşan Başbakan Davutoğlu, Sözcü gazetesinin 'Yerli ve milli diyene bak' manşetine çok sert tepki göstererek "En adi ırkçılıktır" dedi.


'SİLAHLARI GÖMÜN'

Zor bir coğrafyadayız. Etrafımızda bir ateş çemberi var. Bu ülkenin bölünemeyeceğini herkes gördü. Bir çatışmasızlık ortamına girilmesini için çağrıda bulunanlar var. Türkiye'de silahlar bırakılana kadar mücadelemiz devam edecek. Bu mübarek Arife gününde Türkiye'nin huzuru için çaba sarfedenlere sesleniyorum. Silahları gömün! Silah üzerinden dayatma yapmak isteyenlere hep beraber omuz omuza vererek bir arada oluruz.

SÖZCÜ'YE SERT TEPKİ

''Bugün adını anmaktan burada imtina edeceğim ama çok satan bir gazete ve her zaman yalanıyla maruf olan bir gazete bir manşetle yayınlandı. Cumhurbaşkanımızın zikrettiği söz üzerine 'Yerli ve milli 550 vekili Meclis'e gönderin' çağrısını bir gazete bazı bakanlarımızı da manşetine alarak ve onların Kürt olduğunu ifade ederek bunlar mı milli diye sordu. Sizin gibi olmaktansa o kardeşlerimiz gibi bu ülkeye hizmet etmek en büyük onurdur. Yıllardır bu arkadaşlarımızın nasıl çalıştığına şahidim. Şimdi onları milli olmamak bir suçlu gibi manşetlere taşımak en adi ırkçılıktır.

Aynı gazete Ermeni milletvekili adayımız için de aynı soruyu soruyor. Milli olmak, kanla değil, genetikle değil, zihniyetle olur, bu topraklara bağlı olup, olmamakla olur. Rumeli'nin bütün evlatları sizden daha millidir, sizden daha çok vatana sadıktır.''