Buradaki açıklamasında, DiyarbakırHavalimanından Irak'ın Erbil  kentine 10 Nisan'da direkt uçuşların başlayacağı müjdesini veren Davutoğlu, aynı  zamanda KKTC'ye de 1 Mayıs'ta direkt uçuş yapılacağını söyledi.

Bu uçuşların başlamasının kardeşliğin göstergesi olduğunu vurgulayan  BaşbakanDavutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu aynı zamanda şunun işareti; Diyarbekir'de dışarıdaki Kürt  kardeşlerimize ve dışarıdaki Türk kardeşlerimize uçuş başlatıyoruz, bu da  kardeşliğin sembolü olarak Diyarbekir'i bu bölgenin merkezi yapacak. Eskiden  soydaş deyince sadece Türk soydaşlar akla gelirdi, bilinsin ki yurt dışındaki  Kürtler de bizim soydaşımızdır, Türkler de bizim soydaşımızdır."

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır AK Parti İl Teşkilatından bir heyetin  uçuşların başladığı ilk gün Erbil'e ve KKTC'ye gideceğini belirterek, "İnşallah  10 Nisan'da sembolik olarak bir Diyarbekir heyeti de Erbil'e uçuşun teşkilattan  bir heyet ve bizim selamımızı güzel Erbil'e götürsün. Ercan Havalimanından ilk  uçuşu da katılsınlar böylece Kürtler ile Türklerin kardeşliğini gösterecek  şekilde Erbil-Diyarbekir-Ercan-Lefkoşa arasında dostluk köprüsü, dostluk üçgeni  kuralım" dedi.