Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı basın açıklamasında, bir muhabirin 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aranızda kriz olduğu iddiaları hakkında neler söyleyeceksiniz?' sorusuna 'Bizim basınımız kriz çıkarma konusunda mahir. Cumhurbaşkanlığı makamıyla Başbakanlık arasında her zaman sağlıklı bilgi iletişimi vardır.'' şeklinde cevap verdi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

'ERDOĞAN'LA KRİZ' İDDİASINA YANIT

1 Kasım seçimleri büyük bir olgunlukla gerçekleşti, şimdi de normal süreç işliyor, sayın Cumhurbaşkanımız yemin törenini mütakip beni görevlendirdi, geçmişte de bu görevlendirmeler sonrasında meclis başkanlığı adayları ortaya çıkıyor. Meclis Başkanı seçimini yapacağız. Kriz meselesine gelince bizim basınımız kriz ve bakan çıkarmak konusunda mahir. Benim bilmediğim krizleri benim bilmediğim bakani isimlerini de ortaya atabiliyorlar. Cumhurbaşkanlığı makamıyla Başbakanlık arasında her zaman sağlıklı bir iletişim olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da programı vardı. Benim de  Ankara'da yürütmen gereken MYK toplantısına gerçekleştirdi. Birçok şu anda yürüyen işlerimiz var. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'ya intikal ettiğinde oturup her zaman olduğu gibi Bakanlar Kurulu'nu açıklayacağız. Ama gazeteleri okuduğumda bazı haberleri dinlediğimde hayret ediyorum, ne kadar çabuk bakanlar tayin edilirmiş ve ne çabuk kriz çıkarılırmış

BAYIRBUCAK OPERASYONU

Son günlerce Bayırbucak bölgesinde Suriye halkına Türkmen kardeşlerimize dönük olarak çok yoğun bir saldırı söz konusu. Esed rejiminin katliamları devam ediyor. Rusya ile de görüşmelerimiz oldu. Birincisi sivil halka karşı yapılan her türlü saldırıya karşıyız, ikincisi sınır boylarımızda yeni mülteci dalgası oluşturacak her türlü saldırıya karşıyız. Bu barbarca saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Terörle mücadele iddiasıyla oradaki Türkmen Arap Kürt kardeşlerimize yönelik katliamları da kimse meşru kılamaz.