Seçime 2 gün kala Konya'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1 Kasım'da sandıkları dolduracak mıyız? Türkiye'yi AK Parti ile yeniden şaha kaldıracak mıyız? Onlar uzlaşmak için değil bizim 13 yıllık kazanımlarımızla mücadele etmek için masaya oturmuşlar.Bu topraklarda milli olmayan hiçbir şey olmayacak. Her şey milli her şey yerli olacak Onlar bize tuzak kurarken biz uzaya uydu göndermekle meşgulüz. Bu ülkede istikrarın kaybolmasını bekleyenler hep birlikte hayal kırıklığına uğrayacaklar" diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Aziz Konya her zaman sizin desteğinizi aldık. Allah sizlerden razı olsun. Diyarbakır'ın selamını getirdim. Şehitler ölmez vatan bölünmez dediler. Güzel Gaziantep'ten, Şanlıurfa'dan, Van'dan, Manisa'dan, Bursa'dan, Samsun'dan Türkiye'nin her yerinden selamlar getirdim.

- Konya seni geçmişin kadar onurlu, görkemli ve izzetli bir geleceğe taşıyoruz. Allah bizi Konya'nın gönül rızasından mahrum bırakmasın. Siz de 1 Kasım'da ahdinize sahip çıkacak mısınız? Sahip çıkacak mı Konya... 1 Kasım'da yeniden AK Parti demeye var mısın Konya? Oyunlara tuzaklara dur demeye var mısın Konya? (Evet sesleri yükseliyor...)


Türkiye'nin uzaya gönderilen 7. haberleşme uydusu olan Türksat 4B, 17 Ekim 2015'te Türkiye saatiyle 23.40'ta Kazakistan Baykonur'dan fırlatılmıştı.

- Terörle bu ülkenin toplumsal huzurunu bozdular. İstiyorlar ki Türkiye kendi enerjisini kendi içinde harcasın terörle uğraşsın. Ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da hesabı vardır, Konya'nın da bir hesabı vardır. Konya ayaktadır. Konya 81 vilayette ayakta olmaya devam edecek.

- Biz dış politikamızdan vazgeçer miyiz? Filistin'den, Suriye'den, Saray Bosna'dan, Arakan'dan vazgeçir miyiz? Buraları zalimlere bırakır mıyız? Biz Allah'ın izniyle inşallah bütün bu kapıları tekrar açacağız. Sayın Bahçeli'nin tavrını da gördünüz değil mi? Ağzından hiç evet duydunuz mu? 

MİLLET UZLAŞIN DEDİ BAHÇELİ HAYIR DEDİ

- Kıyamete kadar kardeşlik diyecek miyiz? Onlar uzlaşmak için değil, bizim 13 yıllık kazanımlarımızla mücadele etmek için masaya oturmuşlar. Millet uzlaşın dedi Bahçeli her şeye hayır dedi. Şimdi durumu kurtarmaya çalışıyor. 

KOALİSYONU BENİMLE KURACAKTIN

- Bahçeli sorumluktan kaçtı, elini taşın altına koymadı. İktidar olma niyetin yoksa niye siyaset yapıyorsun? Bahçeli o çantayı ben ziyarete geldiğimde açsaydın ya. Şimdi televizyon televizyon gezip AK Parti koalisyona açıkmış dosyaları gösteriyor. Koalisyonu benimle kuracaktık seninle röportaj yapan hanımefendiyle değil. 

PİLAVDAN DÖNENİN KAŞIĞI KIRILSIN

Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Hodri meydan açıklayın. Devlet adamlığı kimliğimizle onlarla görüştüğümüzü ve sözler verdiğimizi söylüyor Bahçeli ve Kılıçdaroğlu. Açıklamazsanız namertsiniz. Ben buradayım. Namert tehditler karşısında kaçmayız. Tehdide ve şantaja boyun eğilmeyiz. Konya şahittir sizin önünüze çıkmayacak hiçbir şeyi yapmayız biz. HDP seçmenden aldığı desteği terör örgütünün hizmetine sundu.

KENDİ KÜÇÜK HESAPLARININ PEŞİNE DÜŞTÜLER

- Utanmadan çatışmaların başlamasından bizi sorumlu tutuyorlar. Siyasi çıkarlarınızı bir kenara bırakın bu işi çözelim dedik. Onlar sizi dinlemediler kendi küçük hesaplarının peşine düştüler. AK Parti gitsin de ne olursa olsun dediler. Koalisyona hayır dediler azınlık hükümetine her şeye hayır dediler. Böyle siyaset olur mu? Bu ülkeye ihanet, görevden kaçmak değil mi? AK Parti Türkiye'nin yegane umududur.