Başbakan Davutoğlu, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Toplu sözleşme süreci devam eden taşeron işçilerin toplu sözleşmelerinin sonuçlandırılması, ivedilikle sonuçlandırılması için gereken talimatları da buradan veriyorum" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Emek ve sermayenin karşı karşıya getirildiği o yıllardan bu güne HAK-İŞ büyük işler ve değerler üretti. Adalet ve özgürlüklerden yana oldu. Kültürel hayatı doğrudan etkiledi.

- 1976 yılından beri sizleri yakından takip eden bir arkadaşınızım. Öğrencilik yıllarımızda HAK-İŞ gür bir sesle biz de buradayız dedi. Türkiye'nin sendikal hareketine önemli bir mühür vurdu. Eski Türkiye'nin 70'li yıllarında faaliyete geçti. Yerli işçileri ve milli işçileri savundu. HAK-İŞ'i kurmanın o dönemde ne anlama geleceğini ne zorluklarla kurulduğunu ortaya koyuyordu. Hak mücadelesinde 40.yıla ulaşan HAK-İŞ işçi haklarını savunmanın parlak örnekleriyle dolu oldu.

- Millete tepeden bakan bir anlayış eski Türkiye'de kaldı. O anlayış bir taraftan başörtülü kadınlara bakar örtünmeyeceksiniz der diğer tarafa döner ana dilinde konuşmayacaksın derdi. 

- Milletimiz 3 Kasım 2002'de eski Türkiye'nin siyasi aktörlerini tarihin karanlık sayfalarına gömerek çalışkan AK Parti kadrolarını göreve getirdi. AK Parti hükümetlerinde milletimizin ödediği vergileri faiz için değil hizmet ve yatırım için kullanıyoruz.

- 7 Haziran'dan bu yana birileri terör kartına sarıldı. Tüm teröristleri üstümüze saldılar. Barış iddiasında bulunanlara emek dünyasından sesleniyorum. Diyarbakır'da çorbacıda çalışan kardeşimiz ve oraya çorba içmeye gelen vatandaşımızı öldüler. Onların ve emekçilerimizin hakkını korumak için bir tek terörist kalmayana kadar mücadele edeceğimizi ilan ediyorum. Türkiye artık eski Türkiye değil. Kimse heveslere kapılmasın. Terörün kimliğine dayandığı ideolojiye bakmayız.

- Hakça ve adaletçe bir seferberlik başlatacağız. Hakkın adaletçe paylaşacağı bir Türkiye için çalışıyoruz.Davutoğlu HAK-İŞ Genel Kurulu'nda konuştu