Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetin seçim beyannamelerini Düsseldorf'ta değerlendirdi. 

Gazetecilerle sohbet eden Davutoğlu, şu değerlendirmeleri yaptı:  

"DAĞ BASKISI" OLDU

HDP ile ilgili olarak, seçim hükümetinde yer almaya 'Evet' demeyenlerin kendi iradeleriyle evet dememezlik yapmadığını belirken "Milletvekilleri üzerinde mahalle baskısı oldu. Bana gelen cevabi mektupları hatıra olarak saklıyorum. HDP'nin iki bakanı dağ baskısı ile çekildi" dedi.

KANDİL'E SÖYLESİN 

(HDP'nin 'İnadına Barış' sloganı hakkında) Bunu Kandil'e doğru söylesinler. Hep beraber toplansınlar, dönüp Kandil'e 'İnadına barış' desinler, 'Şu silahları gömün' desinler. Ankara'ya doğru konuşmak kolay. İşte 'İki bakanınızı çekin' diyorlar, çekiyorlar. Onun için bunu Kandil'e doğru söylesinler, o cesaretleri varsa...    

SENARYO RÜYASI GÖRMÜŞ

Başbakan Davutoğlu, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in "Şah Fırat'ın taşınmasına biz yardım ettik" sözlerini de değerlendirdi. Davutoğlu, şöyle konuştu: "Herhalde O, senaryo rüyası gördü. Bazen böyle fazla senaryo yazanlar, gerçeklikle senaryoyu karıştırırlar. Bu konuda ne Sırrı Süreyya Bey'le ne de bir HDP'liyle görüşme yapılmamıştır. 

SÜRPRİZLER YAPACAĞIZ

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin Seçim Beyannamesi konusunda da ipuçları verdi. Davutoğlu, metinde bir "Demokratikleşme ve Reformlar" bölümü bulunacağını kaydetti. "İnşallah güzel sürprizlerimiz, haberlerimiz de olacak" dedi. AB konusunda da "Reformlarında gerileme  yok" dedi.