Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetelerin Ankara temsilcileriyle dün bir araya geldi. Davutoğlu hükümet kurma çalışmalarından çözüm sürecine kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

BAKANLIK KİŞİYE TEKLİF EDİLECEK
 
Başbakan Davutoğlu, seçim hükümetinin nasıl kurulacağı ile ilgili yorumunu şöyle aktardı: "Cumhurbaşkanımız Meclis Başkanımızla istişare edip seçim kararı alırsa görevlendirme yapacak. Görevlendirilen Başbakan, bakan olacak isimleri tek tek belirleyecek ve onlara teklif götürecek. Tabi bu benim yorumum. Şimdiden kati şeyler söyleyip, bağlamak istemem. Cumhurbaşkanımızın takdiridir."

İSİMLERİ BAŞBAKAN BELİRLER
 
(Geçiş hükümeti nasıl kurulacak) Hala daha 5 gün var, Cumhurbaşkanımızın takdiri. Cumhurbaşkanımız takdirini kullanıp erken seçim dediğinde sonra Meclis Başkanımızla istişare edecek, dağılım belli olacak. Şu partiye şu kadar, bu partiye bu kadar. İlk defa olacağı için hukuki tartışmalar olabilir. Sonra görevlendirilen Başbakan tek tek isimleri tespit edileceklere, teklif edecek, onların kabul etmesi durumunda Cumhurbaşkanımıza arz edilecek bu liste. O andan itibaren Cumhurbaşkanının arzındadır. (Siz mi bakanları belirleyeceksiniz) Yani anayasa öyle diyor. Ama nasıl olacağını tabi o gün o usul içinde düşünürüz. Ama anayasa tarifi o. Yani teklif edilen kişi diyor, reddederse o zaman kişiye teklif gibi oluyor. Ama bunlar dediğim gibi şimdiden böyle çok kati şeyler söyleyip bağlamak istemem.