CHP ile sonlanan koalisyon görüşmeleri sonrası gözlerin çevrildiği Davutoğlu-DevletBahçeli görüşmesi sona erdi. Davutoğlu, kritik görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

BAHÇELİ: AK PARTİ İLE KOALİSYON MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile son derece samimi ve dürüst, açık yürekli bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirerek, bunlar tek tek ele alındığında AK Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. Kendisinin yaklaşımını saygıyla karşıladığımı ifade ettim." dedi.

ERKEN SEÇİME DE DESTEK YOK

"Sayın Bahçeli, seçim koalisyonu, azınlık hükümeti desteğini de kabul etmeyeceğini söyledi. Erken seçime de destek vermeyeceklerini söyledi."

KOALİSYON OLUŞTURMA İMKANIMIZIN OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

"Cumhurbaşkanı makamı ile ilgili herhangi bir konuyu koalisyon görüşmelerinin bir parçası yapmayacağımızı söyledim. Çözüm süreci ile ilgili, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğimizi söyledim. 17-25 Aralık konusunda gündeme getirdiği bağlam ile de bunların paralel yapılanma çerçevesinde darbe teşebbüsü olduğunu ancak şeffaflık için her türlü adımı atacağımızı söyledim. Maalesef, çok arzu etmemize rağmen, Sayın Kılıçdaroğlu ya da Sayın Bahçeli ile koalisyon oluşturma imkanımızın olmadığı açıkça ortaya çıkmıştır. İlk fırsatta MKYK'yı toplayarak yeni değerlendirmelerde bulunacağız."

"GEREKİRSE GÖREVİ İADE EDECEĞİM"

(Davutoğlu görevi ne zaman devredecek) "Siyaset bir çözüm bulma sanatı. Hiç bir kapıyı kapatmış değiliz, ancak şuan ki tablo itibari ile koalisyonu gerçekleştirebilecek bir yol gözükmüyor. Ülkeyi hükümetsiz bırakmama konusunda elimden gelen bütün cabayı gösterdim. Buna herkes şahittir. Yapılabilecek başka bir yol olsa onuda yapmaktan kaçınmazdım. Cumhurbaşkanı ile istişare ettikten sonra gerekirse görevi iade edeceğim.