HDP Van Milletvekili Tuğba Hazer, 17 Şubat'ta Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştiren Abdulbaki Sömer için İpekyolu ilçesindeki Esentepe Camisi'nde kurulan taziye yerini ziyaret etmiş ve Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

HDP taradından  ise "taziye kültürümüzde var" gibi basit bir açıklama yapılmış skandalın üstü örtünmeye çalışılmıştı.Nedense HDP'nin bu taziye kültürü sadece terörist cenazesinde işletiliyor. Terör saldırısında hayatını kaybeden onca masum insan için bugüne kadar hiçbir HDP'li vekilin taziyede bulunduğu görülmedi.

PKK'NIN SÖZDE SUR SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Dün ise Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde öldürülen, terör örgütü PKK'nın Sur sorumlusu 'Çiyager' kod adlı Cihat Türkan, Batman'da toprağa verildi.

CENAZEDE YİNE HDP'Lİ VEKİLLER VARDI

Sur'da halka yaşam hakkı tanımayan insanların canlarına kasteden bu cani teröristin cenazesine HDP'li Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile Siirt Milletvekili Besime Konca da katıldı. Daha büyük skandal ise cenaze töreninde HDP'li vekillerin sözleri oldu. 

TERÖRİSTLE GURUR DUYDULAR!

Mehmet Ali Aslan ve Besime Konca, PKK'lı teröristler için "Direnen gençlerimizle gurur duyuyoruz, Biz şehidimizi yaşatacağız. Onun yolunda yürüyeceğiz" gibi teröristi sahiplenen teröristle ortak hareket ettiklerini gösteren ifadeler kullandı. 

ÖCALAN VE SÖZDE PKK BAYRAĞI ÖNÜNDE POZ!

PKK terör örgütünü temsil eden bez parçaları ve Öcalan posterleri önünde poz verdi.

DAHA NE YAPMALARI GEREKİYOR?

Sürekli terörist cenazesinde boy gösteren ve bu cenazelerde PKK'lı teröristleri sahiplenen HDP'li vekillerin hala Meclis çatısı altında olması büyük tepki çekmeye başladı. HDP'li vekillerin artık bu işledikleri suçlardan dolayı yargılanması için daha ne yapması gerekiyor.