Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana'da toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle;

Organize Sanayi Bölgemizde tekstilden makinaya, gıdadan sanayiye kadar 49 ayrı fabrikanın da toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. 1 milyar lirayı aşkın yatırım bedeli olan bu fabrikalar binlerce kişilik yeni istihdam alanı oluşturuyor. Bütün bu fabrikalar sahibine, çalışanlarına, Adanamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Her birinize hayırlı ve bol kazançlar temenni ediyorum. Tufanbeyli'de Sabancı Grubu'na ait termik santralinin açılışını gerçekleştirdi. 1,1 milyar dolar bedeli vardı. Kendi alanında ülkemizdeki en büyük özel sektör yatırımı. İsimleri Adana'yla özdeşleşmiş olan Sabancı Grubumuzun bu büyük yatırımın Adana'ya hayırlı olmasını diliyorum. Gerçek Türkiye fotoğrafı işte bu eserlerdedir. Türkiye bakınca sadece hendekleri görenler, bunlara sesleniyorum; bu hendekleri kazdıranlara bakın diyorum. Türkiye'ye bakınca terörü görenler, o olayların müsebbibi olan örgütü teşvik edenler, destekleyenler var. Türkiye'ye bakınca sadece Suriyelileri, çaresiz göçmenleri görenler, o ülkeyi yaşanmaz hale getirenlerdir. Halbuki gerçek Türkiye, üreten, büyüyen, tarih yazan Türkiye'dir.
ÇUKUROVA HAVA LİMANI İŞİNİ ÇALIŞMA BAKANLIĞI DEVRALDI

Bize eğilmek yakışmaz, biz sadece rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz, başka bir yerde asla. Biz projeleri hayata geçiriyoruz, hizmet veriyoruz. Adana'yı sanayinin, tarımın, ulaşımın merkezi yaptığımız gibi birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın da sembolü haline getirmek için var gücümüzle çalıştık. Bugüne kadar yaptıklarımızı bir kenara bırakıyorum. Şimdi Adana'yı hızlı tren hatlarının merkezi haline getiriyoruz. Konya, Karaman üzerinden geçip Adana'ya ulaşacak hızlı tren buradan Osmaniye ve Gaziantep'e kadar devam edecek. Şu anda bu projenin inşaat çalışmaları etap etap sürüyor. Adana'nın ulaşım sorununu 168 km.lik bölünmüş yolla zaten çözmüştük. Şimdi Mersin-Adana yolunu yeniden projelendirdik. 2018'de bu yolu hizmete açıyoruz. Çukurova bölge havalimanının inşaatı yüklenici firmadan kaynaklanan sebeplerle maalesef gecikti. Ulaştırma Bakanlığımız şimdi bu işi devralıyor. En kısa zamanda Adana'ya bu yatırım kazandırılacak. Adana'ya 33 bin kişilik dev bir stadyum inşa ediyoruz. İnşatta yarıya genildi. Tamamlandığında şehrinizin sembol eserlerinden biri olacaktır. Görünen o ki Adanaspor Süper Lig'e çıkıyor. Adana'dan da beklenen budur. Uzun yıllar beklendi ama şimdi gerçekleşiyor.

BURADAN AYRIL, BAŞKA BİR YERE GİT ARTIK BÖYLE BİR ŞEY YOK

Adana'ya bin 550 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz. Tüm Ortadoğu bölgesinin sağlık üssü olacağına inandığım bu hastaneyi inşallah önümüzdeki yıl hizmete alıyoruz. Hastaneye gidiyorsun tepeden tırnağa herşey orada halloluyor. Buradan ayrıl bir başka yeri git, böyle bir şey yok. Artık yaptıklarımızı ifade etmeyi bir kenara bıraktık, sadece şu anda yapılanları, yapılacak olanları anlatıyoruz. 13 yılda Adana'ya yaptıklarımızı teker teker saymaya kalksak inanın burada sabah ederiz. Rahmetli Neşet Ertaş merhum babasından ilhamla şöyle derdi: Aşkınan çalışan yorulmaz derdi. Aşk, aşk... Aşkınan çalışan yorulur mu? Dertli olan yorulur mu? Olay bu. Biz de milletimize aşkla, sevda ile şevk ile hizmet ettiğimiz için yorulmadık, yorulmayacağız. Adana beylerin, beyliklerin şehridir. Adanalının duruşu, oturuşu, asaleti bir başkadır. Sizin Allahınıza gurban! Adanalı'nın dünya gözü de, gönül gözü de açıktır. Türkiye'de neler olduğunu, kimin hangi niyetle ne yaptığını Adanalı çok iyi bilir. Biz yeni Türkiye derken birilerinin ısrarla eski Türkiye özlemiyle yanıp, tutuşması gözünüzden kaçmıyor değil mi? Biz yeni Anayasa derken birilerinin ısrarla darbe anayasasına sahip çıkmasına Adanalı sessiz kalır mı? Biz terör belasından kurtarmak için gövdemizi taşın altına koyarken, bizi taşa tutanları Adanalı affeder mi?

"HADİ ÇIK GEL ORADA NE DURUYORSUN"

O güzel Adana türküsünde ne diyor; Adana köprü başı otur saraya karşı, gel beraber gezelim dosta düşmana karşı. Biz bugüne kadar dosta düşmana karşı hep Adanalılarla beraber olduk. Dün 23 Nisan'dı. Kurtuluş Savaşımızı başlatan ve yürüten Büyük Millet Meclisimizin açılışının 96. yıldönümünü bir kez daha kutluyorum. Meclis açılmadan önce Adana'nın yiğitleri ne dediler; Adana'ya gavur geldi. Böyle diyerek dağa çıkıp, mücadeleyi başlattılar. Kadınların, çocukların, yaşlıların çektiği eziyet Adanalıyı adeta bıçak gibi bilemiştir. Biz ne diyoruz, tek millet; Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abazası, Romanı, Boşnağı, Arabıyla tek millet. 79 milyon biz tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, bunu söyleyenlere vereceğiz cevap bu. Tek bayrak; rengi şehidimizin kanı. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Her şehit bizim için bir yıldızdır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bir toprak şehit kanlarıyla yoğurulmuyorsa o vatan olmaz! Yoğrulduğu için bu topraklar vatandır. 780 km. kareyle tek vatan. Tek devlet; bizim Türkiye Cumhuriyeti devletimizden başka devlet var mı? Neymiş o, paralel devlet. Ne paralel devleti, Pansilvanya'da oturuyorsun, hadi çık gel, orada ne duruyorsun. Suçlu değilsen gel. Hepsi kaçıp gittiler. Ne demiştim, inlerine gireceğiz demiştim. Girdik mi, girdik. Hala devam ediyoruz.

"DESTAN YAZIYORLAR"

Bir kısmı cezaevlerinde, bir kısmı yurtdışına kaçıp gittiler. Onlar kaçıyor biz takip ediyoruz. Bu ülkeyi bölmeye hiçbirinin gücü yetmeyecektir. Bizi bölemeyecekler. Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. olay budur. Biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Bayrak deyince Arif Nihat Asya'yı rahmetle, hasretle yadetmekten geçmek olmaz. Burada öğretmen olarak görev yapan merhum Arif Nihat Asya en güzel şiirini Adana'da yazdı. Yine bir 23 Nisan töreni hazırlığı için öğrencilerine okutmak üzere içine sinen eser bulamayınca bir gece oturup, sabaha kadar bayrak şiirini yazmıştır. Tanışma fırsatını bulamadığım bu büyük şairin şiirleri, gönlümü titreten şiirler olmuştur. Bayrak şiirini okuyup da yüreği kabarmayan herhalde kimse yoktur. Bayrak şiiri sakınmadan sözünü söyler. Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü. Kızkardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü. Işık, ışık dalga dalga bayrağım, senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Evet destan yazanlar burada. Destan yazacak olanlar da burada. Bugün kahraman askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız bir kez daha albayrağımızın destanını yazdılar, destanını yazıyorlar.

NE DOLMABAHÇE MUTABAKATI? NEREDEN ÇIKTI BU MUTABAKAT?

Adana ve genel olarak bu bölge son terör olaylarında en çok şehit veren yerlerden biri oldu. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Vatan yolunda, Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ama siz bilemezsiniz. Hüküm bu, ilahi hüküm bu. Dün Adana'ya gavur gelmiş diye mücadeleyi başlatan Adanalılar bugün de aynı isyanda. Çukurcuları o açtıkları çukurlara gömerek mücadelede yine ön safta yer almışlardır. Bu ülkede bayrağı indirmenin, ezanı susturmanın öyle kolay olmadığını, bunu akıldan geçirmenin dahi bir bedelinin olduğunu cümle aleme gösteren Adanalı kahramanları saygıyla yadediyorum. Şehitlerimize ve gazilerimize layık olabilmek için daha çok çalışacağız. Şehitlerin ruhunu muazzep edecek hiçbir davranışa izin vermedik, vermeyeceğiz. Çanakkale'de ne yaptıysak, Kurtuluş Savaşı'nda ne yaptıysak burada da aynısını yapacağız. Ülke ve milletimize yöneltilmiş son silahı, son bombayı bu topraklardan çıkarana kadar bu mücadele bitmeyecek. Milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne kin kusan son çene kapatılana kadar bu mücadele bitmeyecektir. Demokrasi, hak ve özgürlükler, hukukun üstünlüğüne eyvallah, dokunulmazlıklara eyvallah, ama bunların hiçbirinin milletimizin birliğine, devletimizin varlığına yönelik saldırılar için kalkan olarak kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz. Dünyanın aklı başında hiçbir ülkesi, hiçbir milleti böyle bir şeye müsaade etmez. Bize hakaret edenlerin kendi ülkelerinde benzer bir sıkıntıda neler yaptıklarını, yapabileceklerini biliyoruz, görüyoruz. Şu anda bize karşı takınılan tavır tam olarak ikiyüzlülüktür. Biz bir yanağımıza tokat atana diger yanağımızı dönmeyiz. Binlerce yıllık devlet geleneğine bir millet olarak hangi durumda ne yapacağımız gayet iyi biliyoruz. Bugün kendi akıllarınca bizi tedip etmek için terör örgütlerinin sırtını sıvazlayanlar yarın aynı kuyuya kendileri düşeceklerdir. Dün Meclis'te konuşma yapıyorlar. Bir tanesi iç savaştan bahsediyor. Terör örgütü arkasında ya. Çıkmış Dolmabahçe mutabakatından bahsediyor, ne Dolmabahçe mutabakatı? Nereden çıktı, bu ülkenin terör örgütüyle bir mutabakatı sözkonusu değil, olmamıştır. İçinde bulunduğumuz şu zor şartlarda insani ölçüleri kaybetmeyen bir millet olarak asla onlar gibi zalim olmayacağız. Biz insanı yaradılmışların en şereflisi olarak gören bir inancın mensuplarıyız. Bu dev eserin sahibi Trabzon Dernekpazarı'ndan. İşte vatanseverlik bu. Trabzon Dernekpazarı'ndan bir yatırımı Samsun'a bir yatırımı buraya yapıyor. Hamdolsun dünyada nadir eserlerden bir tanesi.